Nejste přihlášen/a.
Zdravím, když mám bratra, se kterým mám společnou mamku, ale odlišného otce, je můj vlastní, nebo nevlastní sourozenec? Na internetu jsem našla odlišné názory, sama jsem si vždy myslela, že když je stejná matka, je to vlastní sourozenec :D. Předem díky.
Nevlastní sourozenec je osoba, která nemá s ostatními sourozenci společného ani jednoho rodiče – otec jednoho dítěte se oženil s matkou druhého dítěte. Nesprávně bývá jako nevlastní sourozenec označován i ten, který má jednoho rodiče společného – matku nebo otce.Sourozenci, kteří mají společného jen jednoho biologického rodiče, mají být označování jako sourozenci polorodí, nikoli nevlastní.
No tak člověka, se kterým nemám společného ani jednoho rodiče, bych si teda nedovolila vůbec nazvat svým sourozencem - nenarodil se ani mému otci, ani mé matce, takže to není žádný sou-"rozenec". Když někdo mluví o nevlastním sourozenci, chápu to tak, že mají společného pouze jednoho rodiče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.