Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynová pistole na ochranu majetku

Od: nguyenoslav odpovědí: 6 změna:
Zdravím, vlastním menší hospůdku, kde jsem majitel a číšník zároveň, takže ji mám na starosti sám. Občas se mi tu chlapci občerství pivkem trochu víc nad jejich mezi, a začnou být agresivní vůči okolí. Co dva týdny, to jedna rvačka. Většinou se je snažím vykázat ven, ať si to jdou vyřídit tam, ale občas se do sebe pustí i uvnitř a neváhají zapojit i okolní věci, jako židle, půllitry nebo popelníky. A že by za to pak zpětně platili, to se jim nechce.
Jednou jsem se do jejich honění ega zapojil s tím, že je dám od sebe. No nejsem zrovna chlap jako hora a dostal jsem omylem v zápalu boje od jednoho do čelisti. Od té doby si už na hrdinu nehraju, ale nebaví mne sledovat, jak lokálem litá můj majetek.
Tak jsem se rozhodl pořídit si plynovku, zakoupil jsem Bruno Gap, replika Glocka 17 gen 2. Napaskoval jsem jen akustické náboje, žádný pepřový sprej. Mám v plánu vystřelit do vzduchu kdyby se něco dělo.
Samozřejmě, konečnému vystřelu bude předcházet slovní upozornění, tasení, znova upozornění ať přestanou, oznámení že mám v ruce zbraň a nakonec "Přestaňte nebo střelim".
Měl bych ale dotaz. Je to právně beztrestné? Jednal bych v rámci České legislativy? Není to nepřiměřená ochrana majetku? Střílel bych samozřejmě do stropu. Navíc mám za výčepem kameru, která vše zdokumentuje.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Zastánci "ostrých" jasně říkají - když vytáhneš plynovku může pistoli vytáhnout i protivník. A ta plynová být nemusí. Navic když to on zmáčkne tak ho žádný soud neodsoudi protože nemohl vědět že ta tvoje ho nezabije a tudíž jednal v sebeobraně.

hodnocení

6x

Prokleté plynovky. Základní poučka - pokud jdou do hry pistole a bude se střílet, končí sranda. Až na někoho vytáhnete střelnou zbraň, musíte být připraven oponenta minimálně zastavit, lépe zastřelit. Což plynovkou sice jde, ale ne jednoduše. Pokud na někoho vytáhnete plynovku a on vytasí ostrou, co budete dělat? A Vaše kamery budou trochu na jeho straně, vy jste tahal železo první...:(

trw
hodnocení

2x
Naprostý nesmysl. Vždy, když to nastane, okamžitě utéct a zavolat ihned Policii ČR. Oni přijedou tak rychle, že nestihnou přestat. Nechat si zadokumentovat veškeré škody a vymáhat úhradu.

jirib
hodnocení

1x
Jako vy opětovně naléváte těm,co vám tam rozbili nějaké zařízení...?No sorry,už by nedostali ani sodovku...
Pokuď vidíte opakovaně,že někteří mají už odpito,proč jim dále naléváte?
Pokuď někdo udělal bordel po 10-ti pivech,příště dostane jen 9.
Ještě si začínejte s pistolema...
Se divím,že jste dostal jenom jednu.

lungta
07.05.22 08:05
hodnocení

0x

taser

hodnocení

0x

Mimochodem - víte že nesmíte alkoholových nápojů podávat osobám podnapilým, že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]