Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VZP- úhrada končetiny

Od: nick45355 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den ví někdo zde z místních jestli mi VZP proplatí bionickou protézu zápěstí? Stal se mi před pár měsíci pracovní úraz 100% vina zaměstnavatele a mám amputované částečně zápěstí (mám asi 2cm zápěstí-pahýl) samozřejmě nečekám proplacení 100% jelikož nejsem *afro* ani Ukrajinec narozený v Maďarsku... Teď vážně někdo mi říkal 0/30/60/90% jen se ptám na zkušenosti nebo jestli někdo nezná někoho kdo má bio protézu a jelikož jsem v nemocnici teprve až mě propustí tak se Zajdu osobně zeptat ale asi první návštěva solária abych měl správný odstín kůže

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x
Úraz může změnit povahu člověka k horšímu, to se vám povedlo, gratuluji. Nespoléhejte na to, že pojišťovna bionickou ruku zaplatí. Spíš bych oslovila zaměstnavatele, který úraz způsobil. Pokud ani ten nepomůže, pak tu máme veřejné sbírky třeba na donio.cz, kde se už vybralo na kde co. Stačí svůj příběh zveřejnit a nebála bych se, že se nic nevybere.

hodnocení

1x
Že by se VZP předala, na to bych moc nesázel. Tím že jde o pracovní úraz ti náleží bolestné podle tabulek ale nijak ohromující částka to nebude. Myslím že nejvíc bodů v tabulkách je za něco asi 400 a za bod je momentálně 250 kč. To bys měl dostat bez tahanic. To je samozřejmě na úhradu takové protézy jako když plivne do rybníka. Tabulky se dají dohledat na netu. Zrovna včera jsem je kvůli pracovnímu úrazu hledal. Dál už záleží na tom jakou pojistku máš ty a co si pro podobné případy platí zaměstnavatel.

Opravdu tak málo? Kolegyně si v práci zramovala koleno. Sice byla doma asi půl roku, ale teď normálně chodí a je téměř bez problémů. Dostala přes 50 tisíc z práce + měla ještě vlastní pojistku. Teď žádala i o trvalý následky. Nevím na kolik si ve finále přišla, ale koupila si nový auto.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, celou protezu neproplati - proto se dělají individuální sbírky, aby se vybral nějaký ten milion (+ něco). Ovšem, nejdříve se dejte dohromady psychicky (zatím jste naštvaný na cely svět). Zdravím!

hodnocení

1x

Za ty blbý kecy bych ti dal na pazouru tak akorát železný hák! Humoru máš dost, tedy, rádobyhumoru, tak se starej!

A ...jsem bílý!

Bohužel , ty "rasistické" vtipy jsou realita . .vlastní zkušenost

hodnocení

1x

Jestli jste to Vy kdo se tu ptal na podobný či stejný pracovní úraz, tak vězte že i když je to částečně vina zaměstnavatele, že Vás nutil pracovat na poškozeném stroji, ale hlavně Vaše vlastní vina za úraz, protože jste i Vy porušil základní BO !

Pokud to nejste vy, kdo se na podobný úraz ptal tak se omlouvám!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]