Nejste přihlášen/a.
Co se týká jídla, tak asi budete muset sám vypozorovat co vám dělá dobře. K tomu česneku, pokud vám vyhovuje, tak bych jej nevysazovala. Mě na můj problém třeba radili kefír. Ale když jej vypiju, tak je mi ještě hůř + průjem. Každýmu holt sedne něco jinýho. Co se týká zeleniny, tak bych nedělala čistě zeleninový dny pokud nejste zvyklej. Hodně lidem toto stravování způsobuje nadýmání a bolest břicha. Když už, tak tepelně upravenou. Pak třeba jablka, ty jím zásadně bez slupky. Se slupkou mám opět průjem.
No a k tomu přenosu. Nikdy jsem o tom neslyšela ani nečetla.
Přeji vám hodně sil ať to zvládáte.
Měl jste to napsat do původního vlákna. Není čas hledat, co už Vám bylo řečeno a co zbývá řešit...Co jedině dodat, abyste nezůstal jen u svých přírodních metod a dodřel postup lékaře. Z takových 75% se nemoc dá zpomalit stravovací změnou, někdy pomůže odstranění nemocného úseku střeva. Dieta obdobná, jako u Crohnovy choroby s individuálními vyjímkami. Určitě ne celý den na zelenině...
Bakterií i parazitů máme v těle na kila. Od pradávna s nimi žijeme, často v symbioze.To je, že pro nás dělají něco užitečného. Pomáhají např. ve střevě při rozkladu potravy, kde probíhá i kvašení a hnití. Tělo si je drží na uzdě svojí imunitou. I ten obávaný Helicobacter tam byl, je a bude. Považují ho za příčinu žaludečních vředů, ale to až tehdy, když se nepřiměřeně pomnoží. I ty obávané kvasinky nelze zlikvidovat všechny, pomáhají tělu třeba s likvidací těžkých kovů. Ovšem, když porušíme rovnováhu nezdravou stravou, třeba přemírou některých potravin / cukr, konzervanty, u někoho i mléko,.. /, tak některá složka tohoto se přemnoží, potlačí rozvoj jiných hodných bakterií a začne narušovat střevní stěnu. Ta je pak propustnější pro jedy do těla a namáhá to játra, projevuje se to průjmy, někdy zácpou, či na střídačku, nezdravou pokožkou a častými infekcemi. Zároveń taková narušená střevní stěna hůře vstřebává právě to potřebné. Tak nám začnou chybět některé látky pro funkci orgánů. Takže imunita sídlí především ve střevě. Hodně v tom hraje roli dědičnost. Sklony k některé nemoci máme v genech a pak se ona nemoc střeva projeví třeba díky dlouhodobému stresu, po nějaké viroze ap. To by mohl být Váš případ. No a ve stolici je vše, co tělo odmítá, takže nestravitelné zbytky, vláknina, žlučí rozpuštěné tuky, jedy, rozmanité bakterie živé i mrtvé, ... Sterilní to určitě není...A tohle vše je v kontaktu s otevřenou rankou. Ta se musí rychle uzavřít. Proto nasadí nejdříve kortikoidy, které potlačí zánět a pak léčí individuálně, jelikož každý jsme jiný a reagujeme na léky jinak.
Mě připadá, že Vám to doktor špatně vysvětlil a vy jste to špatně pochopil a nebo se dáváte svojí cestou .
Nemoc je střídavě v remisi a nebo v relapsu. Tohle střídání má většinou dlouhou setrvačnost v řádu týdnů až měsíců.
Je potřeba si vyzkoušet, co člověk snese a co ne, ale likvidovat se česnekem není dle mého dobrý nápad.
Musíte se vyhnout semínkům, kvasícím potravinám a kořeněným jídlům. Žádné žitné chleby, zelí, česneky, atd...
Alkohol tomu taky nepomůže. Hlavně né s tím Budenofalkem.
Z léků ti časem přibude ještě Acidum Folicum a Mesalazin v Pentase ti třeba nebude stačit.
Možná nám pak zase napíšeš, že ti navrhují odnění části střeva...
...
Problém je, že každému funguje něco jiného a nemoc je ve fázi výzkumu. Léky IBD cíleně neřeší. Jen potlačují.
Přečti si jídelníček č.5
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.