Nejste přihlášen/a.
Zdravím, v poslední době mám velmi často problémy usnout (za poslední týden tak 3x) další noc usnu bez problému jelikož sem úplně vyřízenej. Snažím se dodržovat obecně známé rady, ale stejně nic. Tak před 2 týdny sem začal běhat abych měl fyzickou aktivitu ale mám pocit že to je ještě horší. Prosím o radu, nechci brát žadný prášky na spaní.
Je to horší, protože vám v důsledku většího výdeje při sportu mohou chybět minerály a vitamíny. Určitě hořčík. Toho máme všichni obecně málo. Ideálně jako Magnosolv na předpis. Ve stravě kakao, banány, ořechy, klíčky, cereálie... Pak zkuste krátkodobě přidat B komplex. Zklidní nervy. Nedoporučuje se déle, jak měsíc. Zbytečná zátěž na játra. Ve stravě droždí, celozrnné obiloviny, ryby, mandle..Pak je tu plno bylinných preparátů a čajů z kozlíku, meduňky, ap. A rituály se lžičkou medu v šálku teplého mléka... Uvedený Melatonin zkusit můžete. Já nepocítila nic. Ten máme přirozeně v těle, tak pomůže tehdy, když oné látky máme málo. Možná zapracovala změna času. Jedno bylo vykoumáno, že spánek je na 1,5 hod cykly. Pak si od doby, kdy potřebuji vstávat, odpočítejte několik cyklů a vyjde Vám hodina, kdy usnout. Nechte si ale rezervu tak 20mi plus na čtení nebo luštění sudoku ap. V pravidelném "nájezdu" na nový cyklus by se mělo lépe usínat. Pak zkuste metodu 478. Na 4 doby nádech, 7 dob výdrž, a 8 minut pomalinký výdech. Opakováním klesne nasycenost krve kyslíkem, což ovlivní mozková centra k útlumu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.