Nejste přihlášen/a.
Vysvětlí mi prosím někdo jako blbcovi, co znamená odečíst z daně? Je mi 20 a v práci se baví o odečtech z daní. To znamená, když my v únoru děláme daňové přiznání, a můžu si např. odečíst jako dárce krve za odběr, znamená to, že mi v březnové výplatě přijde ta částka navíc k výplatě, o kterou jsem žádal odečíst? Ekonomice a financím absolutně nerozumím. Díky
Nejde o odečet z daně, ale z daňového základu. Když se z daňového základu odečtou 3000 Kč za jedno darování krve, vrátí se Vám daň 450 Kč (tj. 15 % z hodnoty daru). Mimochodem březnová výplata už s největší pravděpodobností proběhla.
Jenom doplním, že "jako blbcovi" se to fakt těžko vysvětluje, protože to není tak jednoduché, aby to šlo říci dvěma jednoduchými větami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.