Dobrý den, chci se zeptat, dostal jsem papíry pro řidičský průkaz a všiml jsem si, že ve svém rodném čísle mám za lomítkem čtyři čísla úplně jiné, mám tam ……/0000 a v dokladu mám úplně jiné číslo, nevíte někdo proč mi dali takové číslo za místo toho, které tam mám mít? Teď nevím co mám dělat a jak postupovat dál… Ďekuji za odpovědi!
Tento stav se děje, když jste z SK, jste ročník narození 1993 a mladší, kdy nemáte v ČR zatím přiděleno české rodné číslo a nebo pocházíte z jiné země. Pokud jste Čech a máte českou občanku, dala se do praxe zmíněná plánovaná anonymizace. Samotného by mne to zajímalo. Jste rodilý Čech s platným občanským průkazem?
ad
Já jsem dostal nabytí o občanství před 2 měsíci, takže už jsem, jsem ročník 2004.
Ano, jsem z Ruské federace, ale žiju tady už 17 let, chodil jsem sem do školky, školy, mám sourozence občany ČR, kteří se tady narodili. Takže za lomítkem jak jsou ty nuly to žádný problém nebude když půjdu na matriku požádat o řidičský průkaz?
Je to v pořádku - přidělení rodného čísla řeší jeden úřad, druhý zase vystavení ŘP, třetí zase jiné ... a co úřad, byť jedna republika, to "stát ve státě". V podstatě se prokážete platným dokladem, kde je datum narození a jméno.
Doporučuji si zajistit, aby do budoucna byly české doklady ve stejném formátu jména (někdy jsou počeštěny, někdy ponechána přeložená cizojazyčná verze). Nuly na ŘP problém nebudou. A jak zaznělo výše, časem nebude nic, jen nějaký kód nebo čip...
Takže za lomítkem jak jsou ty nuly to žádný problém nebude když půjdu na matriku požádat o řidičský průkaz? Ano na matrice, když tam budete žádat o ŘP jistě problém bude-tam se totiž ŘP NEVYDÁVÁ ! S tím musíte na úřad v místě bydliště na odbor dopravy-evidenci řidičů odd. řidičské průkazy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.