Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olympic převzaté písně

Od: slavo® odpovědí: 7 změna:

Má Olympic jako jin taky převzaté písně?

Zatím jsem našel pouze Konec karnevalu s Helenou Vondráčkovou z originálu The Carnival Is Over od The Seekers.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

1x

Adresát neznámý (Beatles) s K. Gottem

doplněno 04.05.22 20:05:

Domnívám se, že s Miki Volkem jich bude více. Nechce se mi to hledat.

doplněno 04.05.22 20:18:

Další budou s Yvonnou Přenosilovou.

hodnocení

1x

Podle mne zcela určitě. Ale také se mi to nechce hledat. Tenkrát to bylo úplně normální a běžné. Akorát to nebylo veřejně známé.

Jen bych ještě krapet doplnil. Počátkem šedesátek kopírovali hudbu nejen v československu ale i západní skupiny. U nás v té době byl problém nějaké cizí sehnat a tak se "předělávali" např Synkopy 61 hráli Bílý vrány- Uriah Heep-Easy Livin´

Olympic zrovna Pavlem Bobkem nazpívali Sealed With A Kiss originál nwn od koho je. (V asi dvouletém účinkování p.Bobka v OPlympic). Jistě v šedesátých toho převzali víc, ale z jejich tvorby mám jiné favority.

hodnocení

0x

No já právě oproti jiným kapelám u Olympicu o nějakém velkém kopírování nevím a tím více si jich cením :)

06.05.22 15:16

*palec*

jiofa

V 60 letech na koncertech běžně kopírovali. V pozdějších letech v té sestavě ani nemohli nic kopírovat, protože to by si museli "najmout" nebo rozšířit skupinu zpěváky. Nebyl tam nikdo, kdo by mohl něco převzatého z hitů zazpívat. Na to něměli.

hodnocení

0x

Olympic minimálně.

Ale při práci poslouchám Cork Music Station a tak jsem slyšel spoustu hitů Semaforu v originále ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]