Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlomený malíček ruky

Od: nela123 odpovědí: 3 změna:

prosím pora(dte dnes jsem malíčkem narazila. dost to bolí hýbat s tím můžu částečně ale ze spodu na malíčku se mi dělá modřina a ze předu také tak se chci zeptat jestli se tak projevuje zlomenina nebo jen naraženina. díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

7x

Bez RTG se to s jistotou neví. Ale mnohem častější je naražení. Třeba balonem při basketu.To se sťuknou ty hlavičky kostí, natáhne se kloubní pouzdro, jak se prst na okamžik vyvrátí a popraskají kolem kloubu drobné cévky /modřina/. Leduj, namaž kostivalovým gelem nebo něčím na klouby a modřiny, jako Voltaren, Hirudoid... Neohýbej prst, zpevni ho obvazem, přes den třeba širší náplastí s polštářkem a dej mu klid, aby se ty měkké tkáně kolem kloubku zhojily. Poraněný kloub často víc bolí, jak zlomenina.

Barvitě popsáno. Ještě teď mi běhá mráz po zádech, když si na to vzpomenu. Jednou jsem si sáhl do míče na basketu a pak musel půl roku tejpovat prst i na volejbal. Brr. Jednoduchá zlomenina je proti tomu procházka růžovou zahradou.

hodnocení

4x

To prozradí rentgen - navštivte lékaře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zlomený malíček

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]