Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poleptání hydroxidem na odpady..co teď?

Od: doutnak® odpovědí: 16 změna:
Ahoj..Kolega se teď při čištění odpadu poleptal hydroxidem! Omyl to vodou a co teď? Prosím,co pomáhá?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Omýt zředěným roztokem octa a ihned na pohotovost. Poleptání louhem je vážná věc.

hodnocení

Je to blbec. Nikam nechce.. bude čekat,ale nevím na co

Tak ať si na to dá octový obklad (ocet zředit 1:10 dílů vody) a ráno uvidí. Pokud to bude zlé, tak ho doktor nemine.

hodnocení

Už je to ok..Ale puchýře jak lívance.. Zítra se uvidí
lkjhg

Já bych hneďka mazal na pohotovost, aby mě to pojišťovna zaplatila jako úraz. Ona pojišťovna by mě to zítra nemusela zaplatit.

Teda nevím, ale puchýře mi louh nikdy neudělal. Není to spíš opařené? Ale kombilace opaření + poleptání -> nic moc. Pár let tam budou trochu jizvy.

zaseja
hodnocení

0x

Jak poleptal, jak to vypadá, každou chvíli to mám na rukách, jenom to umeju hodně vodou a mýdlem a když už ruce přestanou být kluzké, tak je utřu do sucha a víc jsem nikdy nemusel řešit.

hodnocení

Je to kluzké a pálí to... Možná pálí ta opařenina horkou vodou..Ten blbec do toho ještě štoural kovovým drátem a udělalo to chemickou reakci..Vycáklo mu to i s horkou vodou na nohy..

Odporucam zajst na pohotovost, aspon to sterilne obviazu a posudia, ci je nutna dalsia liecba.

jenda22
hodnocení

0x

Pokud následující den pokožka nezčerná, neděje se vůbec nic. Pokud ano, horní vrstva uschne a hotovo. Není potřeba hned letět na pohotovost.

Po poleptání louhem vám kůže nezčerná, kde jste tohle sebral. Kůže je zarudlá, při vážném poleptání někdy do běla a může z toho být nekrotická nehojící se rána. Oproti kyselinám má louh tu blbou vlastnost, že proniká hluboko do kůže. Při vážnějším poleptání je návštěva lékaře naprosto nezbytná.

xxxx
hodnocení

0x
V žádném případě se nedělají věci jako oplachování octem a podobnými věcmi...při neutralizaci hydroxidu octem dochází k vývoji tepla které může dále tkáně poškodit. Takže v každém případě stačí oplachovat delší dobu vodou. Pokud nikam nechce tak je to jeho věc a jeho případný problém. Kdyby lidi nekouřili tak nemají kardiologové, cévní chirurgové co žrát ale naštěstí si lidi dal dobrovolně kurví zdraví tak se o práci bát nemusí. Váš kolega dá případně vydělat plastickému chirurgovi.

Při poleptání alkáliemi se rána opláchne vodou, což poškozený jistě udělal ihned po incidentu, pak se doporučuje oplach rány zředěným roztokem octa. Na tom poleptaném místě zbyde jen trocha alkálie co se vsákla do kůže, tu lze zneutralizovat zředěným octem, při tom se v kůži žádné teplo neuvolňuje, píšete nesmysly.

hodnocení

0x

Pracovní úraz?

hodnocení

Dejme tomu..Ale NIKDO mu neříkal, ať tam dává hydroxid.. Měl čekat, než přinesu "péro na odpady" měl to zatím jen rozebrat.Chtěl být lepší a nahulákal tam hydroxid a ještě do toho hned štoural kovovou tyčí.. Udělalo to reakci a výsledek jsou ty puchýře..Asi částečně od vařící vody,kterou to zalíval
jirkazxc
Na co tam dával horkou vodu? NaOH se zahřívá už jen samotným ředěním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]