Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna země - přestěhování do Polska

Od: polka odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,budu moc ráda,když mi někdo kdo má zkušenosti, případně ví co a jak vše udělat v případě,že se chci přestěhovat do Polska. Konkrétně uvádím svůj případ, děkuji moc za rady co v mém případě bude nejvhodnější...
Rozvádím se s Čechem,který mi zároveň bude odhlašovat trvalou adresu na úřad,neboť nemám kam jinam si uvést českou adresu a nevím,jestli je úplně dobré se úplně odhlásit z ČR a nemít adresu v OP. Mám sociální i zdravotní pojištění v ČR a to mi bude zřejmě muset zůstat pokud se s partnerem snažíme o miminko (proplacení IVF,mateřská,doktoři). Tohle teď změnit na Polsko nejde. Nicméně abych byla v PL legálně,je možné se po rozvodu hned vdát? Není nutné tu nahlásit hned trvalou adresu? Nebudu si muset okamžitě platit sociální a zdravotní? Jak jsem psala,to vše musí zůstat v ČR pokud chci využívat české zdravotnictví a mateřskou. V případě,že budu hlášena na úřadu, musím měnit nějaké doklady?
Zkrátka co vše je nejlepší udělat v případě změny země pobytu.
Děkuji moc za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud budeš v Polsku pracovat, žít a platit tam daně, budeš mít v Čechách nárok pouze na základní neodkladnou zdravotni péči jako kterýkoli jiný cizinec z EU. Dělat tam a platit si zdravotní a sociální v Čechách asi nepůjde.

hodnocení

0x

Pokud se nikdo nenajde, kdo vám fundovaně poradí, tak vzneste dotaz na polskou ambasádu, tam by vám snad mohli poradit, co musíte udělat pro návrat do Polska z ČR. Od toho jsou placeni, aby pomáhali svým lidem.

jirib
hodnocení

0x
Buď budete v u nás nebo v Polsku.Tak se rozhoďnete.
Doporučuji zůstat v Čechách,poláka si vzít klidně můžete den po rozvodu.
To,co zmiňujete,že platí u nás,nemusí platit v jiném státě,i když je součástí EU.Zdravotnictví a sociální dávky v Polsku,nevím,nevím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]