Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefonni hovor zverejneni adresy - poplatky?

Od: barabas odpovědí: 11 změna:
Dobry den, potrebuju ted pro klid duse rychle vedet - odpoledne mi volalo cislo ohledne nejake kontroly pojisteni. Jsem studentka a tyhle veci nezam, ale uz jsem plnoleta a nekdy se kvuli temhle vecem vola, tak jsem to nebrala nrjak extra divny.
Akorat jsem nerozumela, co po me chcou a ze to neni nabidka, ale ze overuji pojisteni atd a ze pro me prijde pracovník v terenu. A tim, ze rekli, ze se nejedna o nabidku a je to bezplatne, tak ze me vyloudili adresu. Dospo mi to chvili na to, co jsem ukoncila hovor
Ta otazka zni:
Kdyz za mnou prijdou a poslu je do haje, nemuzou mi treba diky povoleni gdpr a sdeleni adresy neco nauctovat nebo tak? Nebo budu proste delat, ze nejsem doma? Moc dekuju za odpovedi, neda mi to spat

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

" ...jsem nerozumela, co po me chcou..."

Toť prosté - chcou z Vás vytáhnout osobní údaje, případně se Vám dostat do bytu (v žádném případě nepustit přes práh).

doplněno 03.05.22 08:38:

Ještě doplním - Pozor na to, co do telefonu říkáte. Stačí jedno neuvážené " ANO" a může být problém. Podle našich skvělých zákonů totiž existuje tak zvaná " distanční smlouva" (smlouva uzavřená na dálku), která má stejnou platnost, jako podepsaná smlouva na papíře. K jejímu "podepsání"stačí ono jediné slůvko "ano".

hodnocení

5x

Ne nic se nestane, klidně si je můžete vyslechnout (mezi dveřma)a pak poslat do pryč. Platit nic nebudete.

U nás ve městě, platí vyhláška o zákazu podomního prodeje, nabídek pojištění, atd... . No a tohle je jediná možnost, jak vás můžou oficiálně navštívit "Na ofic. pozvání". Jinak jim hrozí postih a pokuta.

barabas
hodnocení

Moc dekuju :) Ja si to rikala, ale stejne jsem se trochu obavala.

hodnocení

3x

Pokud žádný jejich produkt nechcete, stačí u dveří odmítnout a ani nikoho nepouštět do bytu. Nic platit povinna nejste. A v případě nějakého nátlaku, přesvědčování se nenechte oblbnout /to oni umí/ a zavolejte policii na tel. 158.

hodnocení

3x
Ničeho se nebojte, s klidem odmítněte jakoukoliv debatu bez ohledu na nějaké případné pohádky a rovnou zavřete. Ušetříte si čas. A pro příště - po telefonu, mailem, sms nebo někde na ulici vám nikdy nikdo nedá žádnou (pro vás) výhodnou nabídku! Já telefony ukončuji do pěti vteřin řka, že nemám zájem a zavěšuji i v půlce slova. Dokonce jsem to po nějakém delším tréninku naučil i mou manželku, která by se sice nenechala do něčeho natlačit, ale nevyžádaný a dopředu jasný hovor vedla i několik minut. Nevyžádané maily ani neotvírám a rovnou mažu. Pozor taky na různé falešné zprávy od pošty, úřadů, rádoby soutěže, výhry, falešné upozornění na vir apod. Jakékoliv nabídky, kdy se musíte rozhodnout jedině hned teď taky rovnou zavrhněte.
barabas
hodnocení

Ja uz myslela, ze to mam trochu natrenovane, ale tim ze mi zalhali, ze se nejedna o nabidku a nic se neplati, tak jsem hodne znejistila :/ No, uz na ne fakt kaslu :D

No selským rozumem - kdyby neměli nějakou nabídku, tak by přeci nevolali. I ty různé rádoby dotazníky vyústí vždy k nabídce. Občas zkouší i takové to - zhruba před půl rokem jsme spolu hovořili - no semnou určitě ne, sbohem...

hodnocení

3x

"Overenie poistenia" je rovnaky trik ako "kontrola zmluvy o plyne / elektrine". Cielom je ziskat vase udaje.

Podomovy predajca poistiek (zrejme vam chce nanutit super nevyhodne investicne zivotne) nech kludne pride, vo dverach ziadajte presny nazov, pre koho robi a tam poslite list, ze podla GDPR ziadate o uplny vymaz osobnych udajov a ziadate, aby vas viac nekontaktovali. Funguje na 100%, takto som vyriesil agentov, ktori po zablokovani cisla A volali z cisla B.

barabas
hodnocení

tyjo, moc dekuju za info :O nastesti ta pani v telefonu nebyla kupodivu neprijemna jako ostatni z nabidek a aspon mi sdelila, ze to gdpr muzu kdykoliv zrusit. samozrejme je nemam jak kontaktovat, ale az prijde, tak mu to vyridim. Kazdopadne, co mi muzou s tim GDPR delat, kdyz je o to zruseni nepoprosim? Doufam, ze maximalne jen dalsi nevyzadane hovory, ktery stejnak uz vypinam, tohle jsem mela nejakou slabou chvilku.

re4zon
hodnocení

2x
Kdysi jsem si z podobnych vykuku delal srandu. Jakmile bylo z hovoru jasne, ze jde o pokus tahat z neznalych lidi penize, nasmlouval jsem si schuzku na nejake hodne vzdalene adrese. Velka cast jich tam skutecne prijela, pak hodinku cekali a po nekolika omluvach, ze tam za chvili skutecne budu zas odjeli. Rekordman to vydrzel tri hodiny. Poslouchat jejich narky, kdyz jim dal nekdo ochutnat vlastni medicinu, bylo k nezaplaceni *smich*
barabas
hodnocení

lol to je uzasnej napad :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]