Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolená v Albánii

Od: ruze® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Uvažujeme letos o dovoledé v Albánii-Durres ve 4-5 *hotelu. Byl tam prosím někdo a může tuto dovolenou doporučit? Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Taky by se mi to líbilo ale odrazuje mě, že cestovky většinou nabízí jen týdenní pobyty 7 nocí /8 dní. To je mi málo. Podle recenzí se to tam turisticky rok od roku zvedá takže kvalita služeb pomalu dohání Bulharsko a Rumunsko. Jen s tím problémem že se tam s málo kým domluvíš. Na hotelu umí jazyky tak maximálně recepční a když chceš něco na baru nebo domluvit s pokojskou tak máš většinou smůlu.

Cestovka je nesmysl. Pronajmeš si barák přes AirBnB kdy chceš a za pár šupů...

Já jsem kachna. Rád šnorchluju a plavu. Albánie zase nemá tak dlouhé pobřeží takže tam bude spousta hotelů ale těch baráků s airbnb bude po skrovnu. Navic doprava s bágly z letiště ve státě, kde de nedomluvíš není taky nic, co bych chtěl o dovolené řešit. Jinak souhlas s tím, že je to krásná země. Soused to projížděl s partou na motorkách a říkal že to byla nejlepší země z těch kudy jeli. Čím chudší země, tím srdečnější obyčejní lidé.

Aha, tak mě nenapadlo nejet autem. Je tam toho spousta na objevování, takže bez auta ani ránu.

Totaku, mně se stalo, že jsem se v Bulharsku ztratila. Přijeli jsme z výletu autobusem místo v půl jedenácté večer, v půl jedné. Protože jsme měli nehodu autobusu. Nemohla jsem najít cestu zpátky do penzionu, protože všude byla tma. Naštěstí jsem potkala dva zamilované Čechy a ty mi poradili. A to mi předtím vadilo, že je tam spousta Čechů. Nakonec to byla výhoda.

hodnocení

4x

Albánie je super!

jenda22
hodnocení

4x
Albanie je docela nebezpecna oblast.Ti ztraceni studenti se nikdy nenasli. Mate zapotrebi riskovat v zemi magoru? Par Albancu ve meste mame a vetsi idioty nenajdete.

Jsem stejného názoru. Nebezpečná země. Že je tam krásně, to je sice pravda, ale to je v mnoha bezpečnějších zemích taky. Mně by tam nikdo nedostal.

*haha* Bože, ty to vidíš...Rozhodně jsem se v Brně necítil tak bezpečně, jako v Albánii. Nic o tom nevíte...

Abyste se nezbláznil. Po mojich cca 50 dovolených u moře mám svůj názor.

hodnocení

0x

Podle toho co jsem při návštěvě Albánie zjistil, tak jsou docela zblblí do Itálie. Asi jich tam moc bylo za prací a teď mají dojem že je to to nejlepší ohledně stravování a tak... Tak bych se bál aby vás nechtěli ohromovat tím jako dobrou pizzu umějí udělat.

Dürres (česky Drač) je přímořské přístavní město, na památky a jako východisko na výlety dobré, ale na válení u moře bych preferoval raději místa dál od měst.

hodnocení

0x

Nevím jak teď, ale září 2019 na kraji Drače, jméno **** hotelu si nevybavím. Polopenze, bufet, výběr jídla slušný včetně ovoce, k večeři dvě deci červeného/bílého podle výběru. Mezi hotelem a pláží jen venkovní zahrádka, voda teplá, čistá. Kolem hotelu uklizeno (ulice už horší, ale to je v "teplých krajích" všude), personál velmi příjemný se snahou se domluvit, delegát Albánec s perfektní češtinou.

Výlety jen fakultativní (přece jen místní doprava je lehce, řekněme, nevěrohodná ;)) - Drač + fabrika na Skanderberg s degustací, Tirana a Krujë, všechny na necelý den. Byly i další možnosti, např. Ohridské jezero.

My starší dámy byly spokojené.

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Ano,studenti se tam ztratili ale to už je víc jak 20 let a mnohé i větší známé cestovky Albánii doporučují. Ještě uvidíme ale rádi by jsme se tam podívali aspoň na ten týden.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]