Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám dotaz. Jsem na začátku vztahu. Vážného vztahu. A dostal jsem se do takové šlamastyky a potřebuju poradit.
Když byly slevy, domluvil jsem přitelkyni slevu v obchodě na parfém. Byli jsme tam spolu si ho zkoušet, nakonec se rozhodovala mezi třema a že si to nechá projít hlavou a vyzvedne si ho příští týden. Domluvil jsem ji tu slevu a že si to ve čtvrtek vyzvedne. Ptal jsem se ji ve čtvrtek, jestli si ho teda vyzvedla a co nakonec koupila a napsala, že nic, že bude mít teď velké výdaje, což je pravda, protože jsme se o tom bavili daleko dřív, než jsme se vůbec šli an nějaké vůně dívat. No a mě to samozřejmě vnuklo myšlenku, že bych ji ho koupil.
Nicméně, já jedu po originálu, žádné Notino (a i to Notino je drahý) takže nejmenší objem výjde na nějakých 1200. A samozřejmě se nabízí otázka, jestli Ty peníze nadále investovat spíše do společných zážitků a nebo ji to prostě koupit. Já bych ji rád obdaroval, nicméně zase nechci vypadat, že ji chci uplácet a ani nechci, aby si nějak zvykala, že ji budu kupovat dárky za tisíce jen tak, jako nějaký standard. Jsme na začátku. Takžé žádné vyroční se nekoná, narozeniny ani svátek také ne.
Děkuji za Váš názor.
Zamilovaný člověk je schopný snést i modré z nebe, ale tady bych asi také váhal. Celé to působí jako hra, test. Vy jste svou část snahy splnil ("domluvení slevy" - i když tomu výrazu moc nerozumím, to vám jako slíbila prodavačka?), ona ji mohla využít. Nevyužila. Když jí ho koupíte, vlastně to ani nebude překvápko, podle mě zkouší, jestli to vyjde. Takže pokud jí chcete udělat radost, podle mě bude lepší koupit něco jiného. Něčím ji zaskočit/překvapit. Ať si "problém s parfémy" vyřeší ona sama. Aspoň se na něj bude o to více těšit.
To je můj názor, řiďte se však svou intuicí.
Já bych ji nezvykal na dárky za tisíce, já bych ji zvykal na to, že něco chci koupit anebo nechci. Z jakéhokoliv důvodu. Když na to nemám, nekoupím. Když mám a nechci, nekoupím. Pokud jdete po originálu, smiřte se s tím, že je cena vyšší. I když, dvanáct stovek rovná se osm krabiček cigaret. Mám jiné dilema, absolutně nevím, co přítelkyni koupit. Pokud něco chce, neřekne a koupí si to sama. Takže dárky řeším kravinama za pár kaček, které by ji nenapadly. Shrnuto - pokud chcete, kupte jií to. A příště kupte nějakou blbost. Mně jedny vánoce vyřešila rada odtud na "bouřkovou sklenici". Capina za pár stovek a udělala radost. Letošní narozeniny jsem vyřešil také podle zdejší rady a to už bylo pár litrů a - radost stejná...
To nelze takhle poradit. Pro nekoho (at uz darce nebo obdarovaneho) je 1200 drobne, pro jineho to muze byt vrchol rocni utraty za zbytnosti.
Zalezi, jak na tom vy dva jste, ale je pravda ze se, jak to popisujete, jako darek nabizi.
Slečna buď neví, co chce, nebo je rozumná. Což je ta lepší možnost. Nemá momentálně moc peněz, nákup tedy odloží. Jenže pak už zase třeba nebude ta sleva.
Nekupovala bych jí to jen tak, když není žádná příležitost. To opravdu vypadá jako uplácení. A zase jsou 2 možnosti. Buď ji tím přivedete do rozpaků a nebude jí to příjemné. Nebo se rychle poučí a zvykne si, že jí koupíte vše, co se jí zalíbí, bez jejího přičinění.
Byla bych pro radu @Ildiky. Parfém koupit se slevou sám, aby o tom nevěděla. Určitě bude mít svátek či narozeniny. A vy pro ni budete mít pěkný dárek. Pokud je snad slečna na tom stejně hloupě jako já /měla jsem už letos svátek i narozeniny /, ještě to jistí Vánoce. Tenhle dárek se Vám nezkazí ani nevyčichne a uvidíte, že jím uděláte radost. Ale musí holt být příležitost, aby se slečna necítila, že si ji chcete zavázat a kupovat. Jaga.
Narozeniny bude mít za čtvrt roku, možná se tedy vyplatí si počkat. Já bych ji rád udělal radost i teď, ale přesně jak píšete. Mám strach aby si nezvykla, že ji koupím vše na co si ukáže a že to bude standard. Avšak na Ty narozeniny se nabízí otázka, jestli sáhnout po vůni nebo po nějakém šperku (řetízek, náhrdelník...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.