Nejste přihlášen/a.
Slovní zásobu nezachráníte jednorázovým přečtením jedné knihy, velkou slovní zásobu má člověk, který se rád věnuje četbě knížek celoživotně.
Na to je jednoduché pravidlo. Začněte číst něco, co vás hodně baví. A až se rozečtete, můžete přejít na těžší literaturu.
Já začal v 6 letech číst Rychlé šípy komiks, pak přešel na Foglara, Verneovky a pak už kde co. Rozjezd byl rychlý a bavilo mě číst. Pokud kniha nezaujme, nemá cenu se s tím trápit. Knih na trhu je dost.
To, že jste mnoho knih nepřečetl, hovoří spíš o Vašem duševním a vyjadřovacím omezení a není proto důvod brát na to ohled. Spíš jen politovat. Nemyslím to ovšem jako nějakou urážku, ale jako fakt, neberte to tedy zle.
Váš vkus se ukazuje těmi krimi a horory. Co Vám to dá? Jen střílení, mrtvoly, litry krve. Ano, může být i pěkně zpracovaná kriminálka, ale je jich opravdu málo.
Co se s tím dá dělat? Budete se mi asi smát, ale já jsem získávala slovní zásobu četbou klasiky. Knihy B. Němcové, J. Š. Baara, V. Raise, K. Světlé, E. Krásnohorské a dalších. Ze zahraničních Zola, Stendhal, Hugo, Dickens...To už se ale dneska nenosí.
Když ke knihám nemáte vztah, nemá cenu si je hned kupovat. Zaplaťte si poplatek v knihovně a vybírejte tam. Jsem spíš pro dřívější autory, kladl se větší důraz na vhodný výběr slov a vět. Co třeba Hemingwaye? Nebo knihy E. M. Remarqua, některé jsou, bohužel, často hrůzné dost. Ale přitom citlivě psané. Jaga.
Když máte rád krimi a horory, přečtěte si Knihu knih, tedy Bibli. Je v ní naprosto, ale opravdu naprosto všechno. Navíc si doplníte vzdělání. Nejsem věřící, ani vás o ničem nechci přesvědčovat, ale myslím si, že byste ji přečíst mohl. Ovšem záleží na tom, jaké vydání, jaké podání, které bude čtivé, stravitelné. Navíc, nečtěte ji najednou. Čtěte ji po kouskách, když budete mít chuť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.