Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásilka z Číny - celní řízení

Od: jara* odpovědí: 24 změna:
Dobrý den,
objednal jsem si z Číny elektroniku, celkem 2 stejné kusy za celkem 1700Kč včetně VAT.
Přišlo mi od pošty, že proběhne celní řízení 2 zásilek.
Nejspíš mi v Číně poslali každý kus zvlášť, když mi přišly 2 balíky.
Jen nerozumím tomu, proč bych měl platit celní řízení, když VAT - DPH jsem zaplatil v ceně výrobku a clo se na takovou částku nevztahuje.
Děkuji vám za vysvětlení

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U koho jste zboží objednal? Upozornil vás na clo? Ptám se proto, že mi přišla stejná žádost od pošty, s odkazem na celnicka.cz. Nic jsem nepochopila, nemám eura ani internetové bankovnictví a po poště jsem nic nechtěla. Měla jsem smlouvu s firmoum a potvrzenou platbu kartou předem. . Chvíli se se mnou handrkovali, ale nakonec poslali a o cle už nikdo nemluvil. To, že zboží, bylo neuvěřitelně nekvalitní, s čínskou zpáteční adresou, ani raději za pár slz nestojí. *alene*

doplněno 30.04.22 18:43:

Já bych se vším uháněla Aliexpres, se kterou mám smlouv -přijetí objednávky.

jara*
hodnocení

Dobrý den,
já to zboží objednával přes Aliexpress, byl to jeden nákup, který asi rozdělili na 2 zásilky.
Vůbec teď nevím co mám dělat.
Neporadí mi někdo?

hodnocení

2x
Celní řízení si můžete udělat sám online. Pokud bylo zaplaceno dph a clo se na to nevztahuje, zadáte číslo IOSS a nemusíte ještě platit výpalné poště. Jinak je potřeba si hlídat dopravu, ideál je aliexpress doprava - tam máte jistotu, že to celnicí protáhnou sami.

hodnocení

2x
Záleží, odkud vám balíček přijde. Mně to přišlo přes Rakousko, takže pošta měla smůlu. Zboží bylo procleno nejspíš tam. Teď jsem si objednal dres, doprava aliexpres standard, takže by to mělo být bez problémů. Údajně se to pozná dle sledovacího čísla, které má končit písmenem F. A to tam mám. Takže nejspíše to půjde přes nějaký mezisklad v EU, často v Belgii. Ale dočetl jsem se, že lidi často zboží nepřeberou, nechají si vrátit peníze z alíku a objednají znovu. Pak je ještě možnost objednat z aliexpresu, ale ze skladu zemí EU, rovnou i Česka nebo Polska, je to dražší, ale doprava je rychlá.
doplněno 05.05.22 09:46: Tak dnes přišlo. Přesně desátý den od objednání. Žádné proclení, nic. Pošťačka zazvonila, tady to máte a ujizdela dál. Ani podpis nechtěla.
ok®

přesně takovým zmetkům bych vlepil poádný flákanec! Objednají a pak nepřeberou. To může udělat opravdu jen bezmozek! Nezlobte se na mne, ale nechápu!

Já se nezlobím, jen píšu, co jsem četl. Na druhou stranu tento bordel dělá jen Česká pošta. Proč by měli lidi platit výpalné poště, když člověk platí za zboží již s DPH?

hodnocení

2x

14.3. letos v Černých ovcích vše vysvětleno, díl je v ivysílani.

hodnocení

2x

To mi chodí u všech zásilek, že probíhá celní řízení. 2x mi přišlo ať vyplním údaje o zásilce. Vykašlala jsem se na to a zásilky i tak přišly.

Přesně taky. Byla rozbalená a zpět zalepená. Asi se přesvědčili o mizivé hodnotě zboží a nechali projít i bez řízení.

prik
hodnocení

2x

Začínám mít s Aliexpressem, respektive s některými obchodníky špatné zkušenosti.

Chtěl jsem Scaner. Většinou byl asi za 60 dolarů. Našel jsem nabídku za 35 dolarů údajně z Německa. Ovšem podle pošty to byla Čína, podle sledovacího čísla balíček byl doručen na jinou adresu a podle velikosti balíčku, jak mi sdělila pošta, vůbec nemohl obsahovat moji objednávku. Po otevření sporu byly peníze obratem vráceny.

Našel jsem novou nabídku dokonce za 20 dolarů. Uvedeno bylo USA. Sledovací číslo není v evidenci ČP. Ochranná lhůta ještě asi 8 dnů.

Myslím, že to dopadne stejně. Ovšem nevím jaký to má význam. Možná stejný obchodník, jen různý obchod.

Až na ten jeden případ prakticky vše bez problémů. Nikdy mne nikdo neotravoval s nějakým čelním prohlášením.

Problém byl spíš s poštou která neoznámila doručení a doporučený balíček ležel na poště i dva měsíce. Jednou ovšem pošta vrátila balíček do Číny už v den doručení.

Řekl bych, že profitují z toho, že vysoké procento lidí si o vrácení peněz neumí, nebo nestihne požádat. Neplatné sledovací číslo bohužel na alíkovi dostávám tak v 80 % případů. A cca ve stejném procentu případů zboží neodcházi ze země, ze které jsem ho objednal. :-/

jara*
hodnocení

Dobrý den,
zásilky jsou nakonec zbytečně 2, však vytvořena pouze jedna objednávka a zásilky byly odeslány z Číny.
Jak by jste to dále řešili?
Děkuji

hodnocení

0x

Mail bych neřešil a počkal na balík.

joudic*
hodnocení

0x
spustte ten jejich sms odkaz, tam jsou nutne cisla pro vlastnorucni podani a to vyplnte online sam, jeste potrebujete jedno cislo aliexpressu a to najdete na google v jednom clanku, nebo se na to vykaslete a potvrdte aby to za vas udelala posta a vemou si kilo
jara*
hodnocení

Jaké číslo prosím vás?
Jsou to navíc 2 balíky místo jednoho a za jeden balík chce pošta 150Kč a pokud by znova připočítal i DPH tak dalších 350Kč.
Děkuji
joudic*
jara*
hodnocení

@joudic
Super, rád bych si to celní řízení vyplnil v té aplikaci eCEP ale chtějí datovou schránku což nemám nebo e-identitu, což asi taky nemám.
Jde to prosím i jinak?
Děkuji
joudic*
datovka je jedna navsteva na czechpointu, uz ji mam od ledna a vyridil jsem bez uradu i dost slozite veci, vsechno nakonec slo na dalku a uz mi chodi i veci rovnou bez posty, jako ted dan z nemovitosti.
jara*
hodnocení

Daň z nemovitosti mi přišla také již mailem k zaplacení.
Když nemám tu datovku nebo ID tak to nemohu podat sám a musím přes poštu? Nebo to jde i jinak?
Děkuji

No a co kdybyste to ignoroval? Buď pošlou další výzvu nebo vám rovnou balík dojde domů. Radím jen ze své zkušenosti.

jara*
hodnocení

Ano ignorovat můžu zkusit taky, ale jak dlouho bych asi ještě čekal?

Obvykle nejpozději do měsíce mi vše přijde. Teď tedy čekám na jednu věc už od 11.3. , ale je to blbost za 60,- , takže pokud nepřijde, tak to zas tak bolet nebude.

jara*
hodnocení

U mě jsou to celkem 2ks v hodnotě 1700Kč, o to bych však nerad přišel.
Mám teda čekat a nevyplňovat nic?
Sám si to celní řízení vyřídit nemohu když nemám datovou schránku na ověřenou identitu?
Děkuji

hodnocení

0x

Když něco objenávám, vždycky se dívám, po smutných zkušenostech, jestli mají zboží na skladu. To mi přijde hodně důležité. Nechci čekat na zboží o kterém nevím v jakém stavu, odkud a za jakých podmínek, dojde. Nejen tohle všechno, ale právě i clo a reklamace, je pak té více než složitá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]