Moderní doba nám přináší netradiční věci.Kupovaní zboží a služby přes chytrý smartfon,speciální hodinky s internet bankingem.Možná se rýsuje mikročip pod kůži,vše v jednom např.občanský průkaz,řidičák,chytrá peněženka apod.vymoženosti.Myslíte si,že mohou zaniknout platby v hotovosti bankovkami a mincemi?
Zatím se tvrdí, že platba v hotovosti představuje stav svobody... Ale sami víme, jak je to se svobodou člověka. Dochází k pozvolnému stahování smyčky.. Až hotovost nebude, tak nás stát může řídit dokonale. Viz třeba pozastavení financí občanům v Kanadě. No uvidíme...
Nemůže zaniknout,protože vždy tu bude určitý počet obyvatel,neschopných se připojit na síť a tím i na konta bank.Současně také určitý počet lidí,kteří svoje výrobky směňují z ruky do ruky,tu pak jsou peníze nutné.jako způsob zhodnocení.
Ač platím 95% kartou, hotovost považuji stále za něco,co musí zůstat zachováno a to z více důvodů. Mimochodem, i v běžnén obchodě dnes není neobvyklé, že mají technický problém a lze dočasně platit jen cash.
Ještě hodně dlouho budeme potřebovat mince, budeme-li si kupovat nápoje v automatu nebo budeme potřebovat navšívit v cizím městě WC. A mince i bankovky budeme potřebovat při nákupech na tržištích.
Já se se záchodem na karty setkal i v Praze. Akorát si nepamatuji kde
max2
Zasadne v Nemecku vybiram zachody, ktere jsou zdarma. To jsou na kazdem mensim parkovisti a vse v nerezu. Velmi casto se provadi uklid. Nevim, kdy v historii se muselo platit za toalety, to by panstvo bylo zlikvidovano velice rychle. Hotovost pouzivam pri koupi brambor a vina na primo. Tak jako prodej vajec a medu. Nemas hotovost, mas smulu.
az nebude chudoby a cely svet bude mit stabilni prisun energie nezavisly na nicem, nejspise fuzni reaktory, takze to bude jeste zatracene dlouho trvat. Pulka sveta zije ze dne na den a potrebuje nejaky typ platidla ulice.
Platba v hotovosti v současném ekonomickém systému (který je tu už stovky let) nezanikne. Je to nemožné. Vždy bude cca 20% v hotovosti. Nehledě na technologické "vychytávky".
Spíš bych řekl nesvobod. Přijdu do motorestu a tam je na jídelníčku napsáno že přijímají pouze hotovost. Tak e zvednu a hladový odcházím neb v hotovosti mám jen nějaké drobné.
jendad
Arne . To víte . Aneb jak se rychle stát otrokem korporací .
Mám problém, zatím jsem stihla OP v roce 2012 bez čipu, ptali se mě, jestli chci čip, řekla jsem že ne. V unoru 2023 mi končí OP, takže bude asi problém. Ten čip prostě nechci tam mít. A s tou platbou? Potají to za našimi zády dělají, viz. Agenda 2030, doporučuji přečíst knihu Great reset.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.