Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyrovnat s pomluvami o dceři

Od: dani odpovědí: 23 změna:
Ach jo. Nevím, kde začít.
Pořídili jsme si s manželkou chatu na vsi a vypadalo to, že budeme mít dobré sousedské vztahy, i když jsme pro ně náplava.
Asi před měsícem jsme nechali na víkend na chatě naší skoro plnoletou dceru s jejím přítelem a od té doby po vsi kolují detaily o jejich pohlavním styku.
Ptali jsme se, jestli je pravda, že měli spolu sex a řekla nám, že ano a že jí to mrzí. Chtě nechtě jsme se museli zeptat, jak je možné, že je někdo viděl. Na to nám neuměla odpovědět.
Sousedům jsme řekli naše stanovisko a od té doby nás nezdraví.
Děsí nás, že ale kolují pravdivé informace, jako o spodním prádle například. Nebo, když sousedův syn pokřikoval na dceru, jestli ji může taky držet za copánky.
Atmosféru nevylepšilo ani to, že manželce sousedka řekla, že si naše dcera vybrala opravdu dobře a ještě na ni mrkla a zasmála se.
Je to opravdu tak ponižující, protože nám přijde, jako kdybychom udělali něco špatného. A nevíme, jak to vyřešit. Dceři jsme řekli, že si nepřejeme nic takového pod naší střechou a že bude lepší, když tam nebude jezdit.
Jak byste to řešili vy?
Děkuji za odpověď.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

16x

Neřešit a nepřepínat

Za týden se bude řešit zas něco jiného, (hele soused spadl z kola) holt vesnice.*smich*

hodnocení

11x

Proč mám pocit, že ten dotaz není míněn vážně? *cteni*

nick1
hodnocení

9x
Nereste to. Dcera ma na sex pravo a to ze ji u toho nekdo videl… no a co?

hodnocení

5x

Já bych to řešil tak, že bych ti dal ban. Za bájné lhaní.

joudic*
hodnocení

5x
Stare recke baje a povesti - Eduard Petiska

hodnocení

4x

Ach jo, a já si zase myslím, že se na to sousedi rychle vykašlou. Dneska mají lidé jiné starosti, než řešit spodní prádlo nějaké slečny a to, že doma souložila s kamarádem. A tu větu, že sousedka mrkala na Vaši manželku a chválila přítele Vaší dcery, tu jste asi vážně nemyslel. :-D To už je dost utažené za culík. Kolik je Vám let?

Proč by to nemohla být pravda? Moc lidí asi neznáte. Lidi jsou různí.

Třeba si dceřin přítel vybíral z bankomatu a vypadl mu lístek a sousedka teď ví kolik má zůstatek... takže ví, že je to dobrá partie...

*haha*

Mettaxa, ono to může být právě naopak. Právě proto, že jsem se v životě setkala s velkou spoustou různých lidí, tak mám možná lepší odhad. :)A jak vidíte, tak autor té otázky se ani jednou neozval a nereagoval vůbec na žádnou odpověď, jelikož ho to vlastně nezajímá, protože je to trolling. Ale po této mé odpovědi Vám, se klidně může dotčeně ozvat a začne něco vysvětlovat v tom smyslu, že nemohl k počítači, že neměl čas, jelikož byl celou tu dobu v práci, a může si vymyslet další a další důvody. Ale kdybych v tuto chvíli já nenapsala to, co co jsem napsala, tak by se už vůbec neozval. Tak uvidíme. ;) Podle mne se bude se dít jenom to, že na tuto otázku budou přibývat odpovědi a názory rádců.

hodnocení

4x

Nevím jak je to s jinými národy, ale naše minulost nás poznamenala víc, než si myslíme. "To nechce klid", nebuďme lhostejní a tak podobně. Nějak nesmyslně kritizujeme, stěžujeme si, hledáme viníka tam, kde nám do toho není vůbec nic. Kde o věci vůbec nic nevíme, jen JPP, jedna paní povídala. Vadí nám, že nám soused kouká přes plot, ale sami o něm víme více, než je zdrávo. *alene* Vy se cítíte strašně, naprosto vás chápu, také bych se ubrečela, ale děláte přesně to, o co vás obecenstvo žádá. Narovnějte se a najděte nějakou větu, třeba: No a co?! Žádné hovory, žádné ospravedlňování, žádný pocit provinění. Je to věc vaší mladé, její rozhodnutí, její zodpovědnost, jejich zbytečná starost. *hej*

hodnocení

2x
A co že tak strašného vaše dcera udělala?
Pod vaší střechou ne...
Je to vaše dcera...a jakpak jste k ní přišel? Ne, na neposkvrněné početí nevěřím, jen vás u toho asi nikdo neviděl (nebo vám to neřekl).
Sousedům řekněte ať nezávidí, nebo ať si koupí Viagru, když už na to nemají v jejich věku sílu..

sneakpeek
hodnocení

2x

Radim nevyrovnávat se, ale využít toho. Teď už může klidně začít onlyfans, určitě z akce existuje i video, které nějaký dobrák nechá po čase vyplavat na povrch a už se tohohle stigmatu nezbavíte. Tak proč na tom nevydělat.

hodnocení

2x

Trosku na tom pribehu popracujte, viac detailov, snazte sa, inak je to dost biedny troling :

kde sa styk konal, ake boli asi sance susedov nieco vidiet alebo pocut (vratane detailov o spodnom pradle a tahani za vlasy).

Neviem si predstavit, ako vam susedia do oci povedia : ta vasa dcera je taka sikovna, tu polohu som este nevidel a to pradielko, to si kupila kde?

hodnocení

2x

Když je to pravda, tak to nejsou pomluvy. A že mě nezdraví cizí lidé by mi bylo úplně fuk. Stejně kecáte. ;)

martin45
hodnocení

1x
My Češi máme jednu vlastnost, která je pro nás typická. Staráme se o druhé tam, kde to není potřeba. Netvrdím, že všichni, ale asi mnoho z nás zažilo různé situace, kdy se cizí lidé zajimají více, než je nutné. Proti tomu se těžko brání, protože pokud toho člověka uzemníte, začne ještě více útočit nebo rozšiřovat pomluvy.

jenda22
hodnocení

1x
Proc resite stupidni vidlaky? To je jejich problem a ten nelze vyresit. Zasmejte se tomu a nazdar. Az vas uslysi sousedi, jak vypoustite vetry, to bude masakr... Muj soused resil, proc mam bazen 3,6m a ne 3,05m. Ukrojil jsem pro nej kus melounu a byl rozhozeny na delsi dobu.

jenda22
hodnocení

1x
Uz to je jasne. Sousedi uz tuto zabavu neprovozuji a kdyz nemohou oni, tak nikdo. Pak nastupuje cnost a zboznost... No jo, tak at se dcera neomezuje. Je mlada a at si utiji sve mladosti nadoraz. Se sousedy je lepe nemit nic spolecneho a pak mate svaty klid. Budte neutralni a k tematu se jim nevyjadrujte. Stejne nestoji o vas nazor, pouze o svuj.

hodnocení

0x

Tak moc vám vadí, že vás sousedé přestali zdravit? No tak ať si trucují. Za co, pro co! Dceru bych tam klidně nechal jezdit, i s přítelem. Copak to dělali před očima všech venku pod třešní? No a co? Sousedé po čase přestanou závidět a zapomenou, a za čas třeba bude všechno jako dřív. To chce klídek A spoustu úsměvů...tak se usmívejte!

liska5
hodnocení

0x

Neřešte to. Není co řešit! Problém mají oni. Určitě a klidně zdravte a dcera ať tam jezdí.

dani
hodnocení

Musím se přiznat, že jsem čekal, že mi budete spíš nadávat, ale asi s vámi souhlasim.
Asi máte pravdu, že bude nejlepší nechat to odeznít.
A ano opravdu to museli dělat venku, jiná možnost není.
Prostě je někdo viděl. Nevím, co k tomu dodávat.
Manželka se teď bojí, aby se to nedostalo tchýni, ale to už by musela být velká náhoda.
Všem děkuji za odpovědi.

Přečtěte si závěr co napsal Babka z OV. "je to věc Vaší dcery a sousedů (osob ve vesnici) zbytečná starost,pokud s tím že souložila mají problém-ať si to vyříkají s ní osobně.

A tchýně? té to může být stejně jednou jako sousedům!

dani
hodnocení

Ano, přečetl jsem si pozorně každou reakci i ty, které nesouvisely s tématem a vím, že to chce čas. Jen to byl šok a já si nikdy osobně nemyslel, že tohle potká mě, jako otce.
Jsem holt takový, že mám pocit, že ke všemu musím mít nějaké stanovisko.
Děkuji všem.

hodnocení

0x

Vaše manželka se bojí, aby se to nedostalo ke tchýni? *zmateny*Co to má zase zamenat? Tchýně Vaší manželky je přece Vaše matka a její matka je zase Vaše tchýně a vůbec, co s tím mají ty dvě společného? *co*Já si myslím, že se v tom příběhu dost plácáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]