Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Certifikát o provedeném očkování a nebo prodělané nemoci

Od: slavo® odpovědí: 11 změna:

Možná ještě pro cestování do nějakých zemí musí mít cestující toto u sebe případně negativní test ne starší určitý počet dnů.

Ještě když to muselo být v restauraci, tak jsem v televizi viděl, jak to zákazníci ukazovali v mobilu a nebo vytištěné na papíře formátu A4.

Někde jsem četl, že snad na letištích vyžadovali pouze elektronický formát a neuznávali papírový.

Ale mě zajímá jestli by někomu mohlo při kontrole vadit, že cestující ten papírový certifikát nebude mít na A4, ale na menším formátu - např. peněženkový ( stejně je vytištěný z mailu ) - přece nikdo nemá mobil nebo tablet formátu A4 - takové se snad ani nevyrábí.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dobrý den, já mám certifikát v mobilu, v peněžence na A4, v autech na A4. Jinak jsem sobě i rodině udělala právě malý formát, velikosti dřívější občanky. Prokazovala jsem se s ním mnohokrát (když po tom ještě šli) a všechno v pohodě,nikdo neměl žádné připomínky. Ale tečku nemám a občas se stalo,že jim kód z mobilu nešel načíst-nastesti pouze v CZ. Na cestování do zahraničí jsem párkrát použila i ten malý formát a nikdy žádná komplikace. Na letištích ještě před časem opravdu po mě vyžadovali elektronickou podobu. Nemám net v mobilu, dostali oscreenovaný certifikát, načetli QR a hotovo.

hodnocení

1x

Snad už každý má dneska "chytrý" telefon. Takže i když to není nejnovější model, tak se do něho dá stáhnout soubor PDF.

Když si stáhneš soubor s certifikátem do počítače a pak si ho uložíš do mobilu, tak to bude taky použitelné.

A pokud si vytiskneš certifikát na velikost vizitky, tak se nemůžeš divit, že tě s tím vyhodí.

Tam jde o to, aby byly čitelné údaje a pak čtverec s QR kódem.

Je mnohem jednodušší to vytisknout na správný formát a pak několikrát přeložit.

hodnocení

A to není jedno , zda je to v mobilu který má formát A6 a nebo na papíru A6?

A jinak to vyhazování a nebo neuznávání bylo i pro formát A4 - jenom proto, že to bylo na papíře.

A jinak prosím o sdělení nějakého zákonu kterékoliv země, že pro cestování musím mít "chytrý" telefon.

V zákoně to není. A není to ani tvoje povinnost.

A na displeji telefonu se dá dokument zvětšovat.

Kdo chce používat chytrý telefon, tak má možnost.

Já jsem si vždycky myslel, že na věci které nejsou v zákonech stačí selský rozum a slušné vychování.

Asi nejsem "každý", ale nemám chytrý telefon. Na mém mobilu QR kód zobrazit nelze. Znamená to tedy, že nesmím do letadla *sok*?

Potvrzení o očkování mám vytištěné na papír A4 a následně vystřižené a zalaminované ve velikosti kreditní karty. Velikost QR kódu i ostatní potřebné údaja jsou ve velikosti a formátu, ve které přišly mailem. Nevidím rozdíl mezi scanováním z papíru A4 a stejně velikých (a stejně čitelných) údajů z vystřižené karty. Do letadla jsem s tím nelezl, ale jinde problém nebyl.

"Je mnohem jednodušší to vytisknout na správný formát a pak několikrát přeložit".
Několikrát přeložených dokladů A4 bych u sebe musel nosit tolik, že by se mi do peněženky už nevešlo nic jiného.

Vystřížené? To může být problém. Na letištích si vždycky četli co je tam napsané (datum, dávka, platnost), nepamatuju že by četli QR kod.

hodnocení

0x

Zkuste se zamyslet...

Když vám někdo ukáže ten A4 certifikát zmenšený na velikost kreditky, budete schopen ho přečíst? Podle mne se dostanete pod rozlišovací schopnosti běžných tiskáren a běžných očí.

Na letištích byli vždycky spokojeni s papírovou verzí, ale v mobilu vzali také (když jsem v balíku dokladů nemohl rychle najít ten správný papír). A v Bulharsku při odletu ti s mobilem značně zdržovali frontu.

Ale není nic zmenšeného. Z té A4 jsou pouze odstřižené nepotřebné části, takže se to vejde na kartičku velikosti kreditní karty. Vše podstatné zůstává v původní velikosti, jako na originálu a je to naprosto stejně čitelné.

Certifikát o provedeném očkování a nebo prodělané nemoci

Vše podstatné? Takovou kartičku si uděláte ve Wordu za pár minut (ten certifikát sice taky, ale už to dá více práce). Info o dávkách je tam jen částečně a jen česky. Chtěl bych vidět obličej pracovnice u letištní přepážky třebas v Mnichově nebo v Portugalsku jak jí tohle ukazujete. Certifikát má prostě nějakou formu, která je docela závazná a je mezinárodně známá.

Jo a ten QR kod jste sice přeškrtnul ale stále je čitelný, jenom nemám po ruce dekodér abych si ty informace vytáhnul.

No vidíte - když to Vy dokážete přečíst i přeškrtnuté, proč by to celník nedokázal přečíst čisté?

Jak už jsem psal, vždy když jsem předkládal certifikát na nějakých hranicích, tak jim stačil ten certifikát jak je a jen si ho přečetli. Čtení QR mi jen jednou předvedla asistentka v jedné firmě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]