Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pětiletá dcera masturbuje

Od: senorsko* odpovědí: 11 změna:

Doufám, že se najde někdo kdo poradí co mám dělat se svou pětiletou dcerou, která jak to tak vypadá již takto brzo objevila masturbaci. Nejprve jsem tomu nechtěla uvěřit , ale přistihla jsem ji při tom už vícekrát. Nejprve se mnou o tom nechtěla vůbec mluvit, ale při posledním rozhovoru mi přiznala, že se tam hladí, protože se jí to moc líbí.
Nevím co s tím a ani nechápu, jak se k této činnosti takto brzy dostala. Pro úplnost ještě dodávám, že jsem rozvedená a dcerka chodí k tátovi pravidelně dvakrát týdně na návštěvy - z toho jednou přes noc. Ale naprosto si nedokážu představit, že by to s tím mohlo mít něco společného. Jen je zarážející, že poslední dobou se ptá jestli k němu musí na noc, že by raději byla doma. Ale když řeknu, že ano, tak v klidu a bez problémů jde.
Předem mockrát děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

9x

Nedělejte si s tím hlavu. Zeptejte se učitelek ve školce, co všechno provádí děti , když jdou spát po obědě. Je to normální. Masturbují děti od věku několika měsíců. Je zajímavé, že i když s dětmi o tom nikdo nemluví, tak ve většině případů to vnímají tak . že dělají něco, co musí tajit. Takže se snaží tuto činnost (;)) provozovat, když je dospěláci nesledují. Z tohoto důvodu se mnozí rodiče domnívají, že se to zrovna jejich dítěte netýká. *nevi*. Takže buďte na malou taktní, vysvětlete jí, že se tyhle věci nedělají na veřejnosti. Hlavně žádné zákazy apod. Ona přeco opravdu nedělá nic špatného. Nyní se začíná formovat její vztah k sexu. Tak nic nepokažte :)

radi*
hodnocení

4x

Ignorujte to, popr. se ji snazte zabavit... v zadnem pripade ji netrestejte! Ziskalo by to chut zakazaneho ovoce... delaji to i dvoulete deti.

hodnocení

3x

Asi bych řekla, že nevšímat si toho, ale. . . Ale neřeknu to. Může se totiž stát, že děti z venku, ze školky, budou doma povídat, co viděly. *klik*A taky by děvčátko mělo vědět, že se to nedělá na veřejnosti. *sok*Není pravdou, že by si děti ve školce při spaní dělaly co chtěly, až se bychom se divili. Na to tam je učitelka. Stačí tiše říct: Nedělej to! Dej si ruce na deku a tiše odpočívej! Zdřímni si! ;)Nikdy jsem to s dětmi nerozebírala, nedělala jim kázání. Ale musím říct, že to opravdu děvčátka dělávají. Není to tragedie. Ale je potřeba určit hranice. *placni*Nebojte, přejde to.

rosenberg

Perfektní odpověď. Snad jen bych slovíčka "Zdřímni si" nahradil slovíčky "Hajni si". Jinak bez chyby *ua*

U pětiletého dítěte bych s miminkovským slovníkem už byla skoupější a taky konkrétnější. Mluvíme-li o usnutí. *hi*

hop®
hodnocení

3x

Co dělat - vysvětlit jí, že to je její intimní záležitost, kterou by neměla dělat na veřejnosti, za přítomnosti jiných lidí. Dostala se k tomu pravděpodobně vlastní zkušeností, náhodou se na tomto místě pohladila, líbilo se jí to, tak pokračovala. Co se týká vztahu k tátovi, věřím, že dcerčino počínání nemá s pobytem u otce žádnou spojitost. A pokud "nevyhledává" přespání u otce, možná je to tím, že starostlivý otec ji má pod stálou průběžnou kontrolou a ona u něj "nemá čas a příležitost" na svoje příjemné aktivity, a jako dospělému chlapovi se stydí k této polotajné činnosti přiznat. Přeji hodně trpělivosti a tolerance ve výchově, držím palečky!

lidus*
hodnocení

0x

Vůbec se nad tím nepozastavujete a nijak to nekomentujte, v mateřské škole to dělalo každé druhé dítě před usnutím.

taran*
hodnocení

0x

Že 5 letá holčina masturbuje , na tom mě nepřipadá nic divnýho.Ale mám pocit, že spíše testujete veřejné mínění.Není to v tom, že nerada pouštíte dítě k tátovi.Prostě hledáte záminku jak zabránit jejím návštěvám s otcem ,pro veřejnost přijatelným způsobem?Mažete mu schody.Nepřímo naznačujete že snad její otec ji v tom nějak podporuje , či ...?Já to vidím jako průhledné poukazování na tuto možnost.Anebo že by to bylo skutečně tak ,a pak by měl někdo zatracený problém...

taran

senorsko*
hodnocení

Dokážu pochopit, že Vás tato možnost napadla. Ale není tomu tak. Jsem ráda, že spolu mají pěkný vztah a vídají se, myslím nadstandartně často. Pokud by tomu bylo tak jak píšete, nechala bych stanovit návštěvy soudně a vídali by se mnohem méně často. Jen prostě nechci být až přehnaně důvěřivá. Nebyl by to určitě první případ, kdy by vztah mezi otcem a dcerou nebyl v pořádku.

cocinkamichalka*

Neřekla bych, že by se paní snažila "zbavit" tatínka. Zjistěte, proč dcera občas k tatínkovi nechce. Má tam svoji postýlku, hračky? Věnuje se jí tatínek tak jako vy? Jaké jsou rozdíly v tom, když je dcera u Vás a u tatínka?

Pětileté dítě prožívá období vzdoru a možná zkouší, co všechno jí dovolíte nebo ne. Pokud by jí tatínek nějak ubližoval, určitě by se bránila zuby nehty a nechtěla k němu chodit.

Mimochodem, pokud má tatínek nějakou novou přítelkyni, může být nedorozumění i tam.

durancea*
hodnocení

0x

Souhlas a bodík pro Hopa. Určitě nesouvisí ani s návštěvami otce.Jen dodám- vývoj jedince začíná orálním obdobím (olizujeme, okusujeme, poznáváme svět pusinkou), pak následuje anální období (hrdost na výtvor v nočníčku) a kolem 4.roku věku by u ní mohlo nastoupit období sexuální. I já jsem slyšela od nejméně 2 kamarádek, že jejich dítko 4leté objevilo své ... (nenacházím slova) ... a i u nás to s 4,5letou dcerou začíná -pořád dělíme, kdo má pindíka a kdo pinďulku :)) .

Základ je neblokovat ji nějakým ostrým nařčením apod., vysvětlit, že to je věc dělaná jen v soukromí, plus přes den se ji snažte "uhonit" programem, jak je tu uvedeno, aby nedělala tyto věci z nudy, ale jen z přirozeného vývoje.

Rozhodně nemějte strach.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dcera masturbuje

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]