Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká burza je lepší

Od: miirek odpovědí: 6 změna:

Ahoj, chtěl bych začít v menším množství začít investovat na burze. Mám již nějaké zkušenosti z kryptoburz.

Znám Plus500, XTB, Etoro, investing.com, česká Portu u které si ale nejsem jistý, jestli nabízí tolik různých akcií,komodit, ETF a myslím že má až moc velký poplate 1% ročně, což jinde není.

Kterou z nich, případně jakou další byste mi doporučili?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

2x
Používám Interactive Brokers s jednou z nejširších palet finančních nástrojů a zároveň s velmi nízkými poplatky. Stran akcií najdete úvodní seriál zde v sekci Články.

sparcoo*
hodnocení

0x
Myslíš brokera? Protože třeba Portu je roboadvisor, to je něco jiného.
Já kupuji akcie na T212 a pak u Komerční banky.

stella
hodnocení

0x

U Portu je možnost i vlastní strategie - výběr z cca 50 instrumentů /ETF, většinou akumulační/. Poplatek od 0,89 % ročně, při dlouhodobé fixaci sleva. Např. Fio má poplatky za burzu, takže při častějších, menších vkladech do nějakého ETF může být výhodnější Portu. U obou je bonus českého prostředí s českou podporou.

Dlouhodobě právě vyjde to fio levněji. Ty poplatky za nákup jsou i u toho portu, jen jsou schované v tom procentnim poplatku. A při složeném úročení je jedno procento už pořádný balík peněz. Navíc u fia je možnost se zafixovat v koruně a člověk si může poskládat portfolio podle sebe a kdykoliv bez omezení s ním manipulovat.

hodnocení

0x
Za mě určitě Degiro. Velmi nízké poplatky za transakce.
Níže posílám s i zvací link, kde je možnost ušetřit dalších 20,- EUR na poplatcích, ale klidně si to založte napřímo. Zas tak často nyní neobchoduji, aby mě to nějak výrazně pomohlo... ;)
degiro.cz/...
au1
Degiro uz snad jen na ETF v EUR. u vseho ostatniho dost razantne zvedli poplatky, vcetne konverze men

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]