Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vypořádat s krizí?

Od: lucinkaaa odpovědí: 13 změna:
Dobrý den. S partnerem jsme spolu necelé tři roky, máme bezproblémový vztah, nehadame se, vše řešíme vklidu, bydlíme spolu, děláme kompromisy, v posteli nám to klape, avšak máme krizi.
Já mám za měsíc státnice, takže jsem teď cele 3 měsíce dělala pouze bakalářskou práci a do toho chodila do školy a na brigádu. Přítel chodí do práce, kde není dobry kolektiv, ale dívá se po nové, jednoduše ho to tam štve. Včera jsme spolu vážně mluvili, jelikož už netrávíme čas spolu, nepovídáme si moc, dny jsou pořad stejné, a přibrala jsem, na což mi řekl že mu to vadí (neřekl to škaredě, myslel to dobře, řekl svůj názor, neurazila jsem se). Když jsem se ho zeptala jestli semnou chce teda ještě být, řekl mi ,,asi jo” a dnes, když jsem se ho zeptala zdali mne miluje, řekl mi opět ,,asi jo”… nevím co si o tom mám myslet, jsem z toho celá rozhozena, nechci, aby mne někdo miloval jen asi... znám ho moc dobře a vím, že kdyby semnou nechtěl být nebo by mne nemiloval, řekl by mi to hned, a hlavně by se semnou rozešel hned. Nevím proč to z ničeho nic přišlo, doteď bylo vše v pohodě, ale od včerejška je divný a nevím co mam dělat aby mi nebylo zle od nervů, což mi je tedy neskutečně.. můžete mi prosím poradit? Myslíte, že už semnou nechce být? Co mam podle Vás já teď dělat?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Hlavně se ho takto ptejte a skončí to poměrně brzy ... Snažte se bez "blbých" dotazů být partnerem i do nepohody...
Tady ty otázky jsou pro chlapa strašně otravné a nepochopitelné, ale v tom je právě jejich testovací potenciál. Chlap se musí strašně přemoct, aby v nich obstál, tedy aby na ně kladně odpověděl s patřičným nadšením a přesvědčením, a tady se právě testuje, jestli mu ten vztah za to přemáhání a dřinu stojí. :-D
No a navíc je to závazek, když už nahlas musel říct, že ji miluje, tak si za tím jako chlap musí stát. Tedy alespoň po nějaký čas. :)
No a tady nám chlapec s tím "Asi jo." moc neobstál. :-D
lucinkaaa
hodnocení

Já jen nevím co si o tom myslet.. mohl by jste mi Vy, jako muž říct, jak to mám brát? Děkuji

@lucinkaaa neberte to nijak, neřešte to... nepitvejte se v tom, máte jiné, mnohem důležitější starosti. I když se Vám teď zdá, že na tom stojí svět. Věřte, že jednou se tomu budete smát.

Já myslím, že jsem to tam napsal. Neobstál. :-D
Vy musíte vědět, jak se k vám v takové situaci choval dřív. On ví, že to, jakým způsobem odpoví, je důŁežité. Přesto si risknul odpovědět takto. Mohla to být monentální nálada, může si být vámi příliš jistý, může to být z jeho strany ochladnutí. Pravdu poznáte pouze tak, že mu dojde, že tak úplně jistou vás nemá. Pak podle reakce uvidíte, jestli jste mu uz lhostejná, nebo ne.
joudic*

hlavne ve vztahu musi byt sranda... plesk ho po hlave hned, se smichem, ja ti dam "asi jo" hajzle jeden *vtip*

hodnocení

2x

Oba máte naloženo jak se u nás říká "až po stařečkovo" a máte co dělat, abyste zvládli problémy zvenku. Není opravdu nejlepší doba na vážné rozhovory. Normálně si zkuste navzájem říct, že oba máte co řešit a že to musíte nějak zvládnout - za měsíc máte po státnicích a Váš partner bude mít třeba už lepší práci, a když ne, tak budete už vyklidněná a dokážete snášet jeho nenálady. Je opravdu důležité, abyste udělala státnice, takže se na to zaměřte a neřešte nic jiného. Ale musíte oba vědět, že to je dočasná situace. Kolik takových máme za sebou po 37 letech manželství... a před sebou nejspíš taky, s ohledem na obě naše scházející a chátrající maminky. To je prostě život.

A kdybyste to neustáli, pamatujte si, že když se jedny dveře zavřou, je to jen proto, aby se jiné mohly otevřít.

Vdávala jsem se poprvé ve druháku na VŠ, veliká láska a tenkrát holt byla taková doba, že jsme se prostě vzali, ale všechno bylo špatně a po mých státnicích jsme se rozvedli a mně zůstal tříletý chlapeček, prázdné ruce a jedna místnost u mých rodičů. Psychika byla dost v háji, to je pravda, ale za rok jsem poznala chlapa, se kterým jsme dodneška a zatím to nevypadá, že by to mělo být jinak.

Zkuste se nehroutit, opravdu, soustřeďte se na sebe.

hodnocení

2x

Nevěřte na to, že za to může váha. To je blbost. Každý vztah potřebuje vývoj. V nedávné době měli vaši vrstevníci za stejnou dobu uzavřené manželství, postavenou hrubou stavbu a dvě děti. Za tři roky je váš vztah prostě přechozený.

joudic*

to tady jeste s jednim radcem vehementne propagujete, neni to pravda... zadne prechozeni neexistuje, bud to ma budoucnost nebo nema, to ze nekoho zamestnate ditetem nic nespravi, naopak kdyz to nefunguje zustanou deti z rozvracene rodiny... fakt bych nechtel byt tim ditetem, ktere ma byt zachranou mrtveho vztahu, misto aby mi rodice byli milujici se partneri... a ruku na srdce tech partneru, kteri jsou celi zhavi do partnerky s cizimi detmi, je tak na prstech jedne ruky, a jeste pulka z nich proto, ze ji berou jako za zoufalou, tedy snadnejsi sbaleni... asi jako kdyz hledate uchazece na blbou praci, kdyz vsude vidite jeho CVcka uz 2 mesice mate jistotu, ze tu praci bude mit kdo delat

liska5
hodnocení

2x

To jsou zbytečné a nebezpečné otázky, jestli Vás miluje. Zejména, když vztah prochází, krizí nemá smysl diskutovat o jeho kvalitě, Koledujete si o odpověď, která Vás zklame a rozhodí. Lásku si nevydiskutujete. Láska je touha, a když jste spolu více let, tak není možné, abyste se přitahovali, jako na začátku. Touží hlavně ten, kterému ten druhý uniká... Co dělat? Nevnucovat se, nedoprošovat, nerozebírat příčiny krize. Nikoho - jeho ani sebe- neobviňovat! To je zákonité v delším vztahu. Prostě jednou jsme dole, jednou nahoře. Hlavně zachovat úctu, slušnost, přátelský postoj. Teď jste oba dole. Dala bych si pauzu a pokud možno bych se vzdálila. Ne, aby druhý trpěl, ale abych přemýšlela, jak dál a co pro to udělat. První vyběhněte ven. Aktivity, sport, běh, práce na zahradě,.. jsou věci, kterými se léčí stresy. Navíc to vaše usezené tělo potřebuje.a tomu Vašemu ta kila navíc vadí. On by si taky měl zařadit něco užitečného. Raději, než spolu rozebírat vztah, mohl by naplánovat nějakou cestu na léto. Nepíšete věk, jen lze hádat podle školy. Je taky možné, že krize je začátkem konce. I to je časté. Zpravidla si nebereme první lásky. Projdeme několika vztahy. Život je na etapy. Některé jsou krásné, ale už ve vzpomínkách. Rozchody a nová setkání k životu patří.

liska5

A jak tu někdo napsal, neberte se tak vážně. Trapasy a nejistoty řešte s humorem. Vtipná odpověď odbourá napětí. Někdy je potřeba se zasmát, když je zataženo...

joudic*
hodnocení

0x

zhubnout, to dela divy... i mikro pauza, ale tak aby oba vedeli, ze to neni zadne ohrozeni, ale jen zvladnout skolu a pak spolecne leto. Sam proste nakynutou divku nezvladnu, vykyv nevadi, pokud k tomu pristupuje jako ja, tzn sam kdyz se nehlidam taky naberu, ale hned to koriguju... nejhorsi je ta bezmoc, kdyz je partnerka dal nez by se dalo akceptovat, a misto aby clovek videl, ze uz se na tom pracuje, tak je rozvalena u TV a tlaci 4. koblizek notne polity cukrovym icingem, do toho i prace je nahouby, a to s tim vnitrnim konfliktem, ze i partnerka se vzdaluje kynutim, psychickemu zdravi neprida.

lucinkaaa
hodnocení

Já vím! Já právě ale nepribrala skrze špatný životní styl, že bych jedla koblihy, a takové sladké věci, ale ze stresu a z toho, že najednou jsem přestala ze dne na den cvicit kvůli bakalářské práci. A proto jsem nabrala.. já vím že mu to je nepříjemné, proto zase začnu, proste si tu hodinu čas udělám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]