Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Socialni pojištění

Od: korununahlaveko odpovědí: 5 změna:
Zdravím, je mi 28 a nikdy jsem si neplatil soc. pojištění. Je to velký problém? Neměl jsem nikdy práci jen střední školu a 2 roky pracak. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x
Problém to bude jen váš až vám budou chybět pojištěné roky do důchodu. Sociálni pojištění není povinné. Jen zdravotní platit musíte.

petrm
hodnocení

1x

Problém to bude, až budete chtít nemocenskou, podporu v nezaměstnanosti, invalidní důchod, starobní důchod...

ppp
hodnocení

0x

To jste dělal střední školu do 26 let? Platba sociálního pojištění NENÍ v ČR povinná, ze strany zákona to tak není žádný problém. Berte ale na vědomí, že výše vašich odvodů na sociálním pojištění se projeví na výši starobní penze a dalších sociálních dávkách od státu, které byste případně dříve či později požadoval.

hodnocení

0x

Není to nezákonné, kromě starobního důchodu by mohl ale nastat velice vážný problém v případě invalidity. Pokud si neplatíte sociální pojištění, nemáte nárok na invalidní důchod ani v případě snížené pracovní schopnosti.

hodnocení

0x

Problém to asi bude pokud budete i nadále takto pokračovat při žádosti o starobní důchod. Na řádný starobní důchod musíte mít odpracováno a tudíž také placené sociální pojitění 35 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]