Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

$52 výpověď daná zaměstnancem

Od: pepamasta odpovědí: 7 změna:
Dobrý den poradno. Prosím o lepší vysvětlení odstavce v $52,kde je uvedeno, zaměstnanec může ukončit pracovní poměr pokud na základě lékařské prohlídky není způsobilý vykonávat dosavadní pracovní činnost a zaměstnavatel mu do 15 dnů nabídne jinou vhodnou práci. Mám dotaz, musí v tomto případě pracovník práci přijmout, nebo se může rozhodnout pro okamžité zrušení pracovního poměru bez výpovědní doby. Předem děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A proč by ji neměl přijmout. Pokud je v jeho kvalifikaci, není problém. Navíc zaměstnavatel by měl tuším nějak dorovnávat plat.

U nás třeba s timhle dost vyčůrávají. Lékař se většinou snaží napsat, že neschopnost nebyla způsobena v práci. A když už se nedáte a nakonec uznají,že je to z práce, tak Vam řeknou,že nemají vhodnou náhradní práci pro Vás a hledí,jak člověku práci znechutit. Nehledě na neexistující doplácení. Většinou to dopadne tak,že lidé dávají výpověď sami,bez nároku na peníze. Je to hrozné.
Denny pokud by se jednalo o nemoc z povolání, tak je to blbost těch lidí, že odejdou sami.
Ano,je to jejich "blbost" , chápu. Ale to,co pak předvádí vedení,pokud tam ten člověk zůstane (když už mu náhodou tu práci vhodnou najdou) to normální člověk moc nevydrží.
Tak každý si chrání svoje peníze a je fakt, že mnoho lidí to nedá. Sám jsem si tím prošel, takže to moc dobře vím, ale výsledek stojí za to. Na náhradní práci mě nechali 14dni, pak mě stejně vyhodili, ale roční odstupné jsem si vysoudil, rentu vybojoval, veškeré náhrady, bolestné a další nároky vyplatili, takže mi to stalo za to. Již 14 let jsem rentier a budu až do 65 brát rentu. Peníze jsem investoval, takže další příjem. Mám se lépe než kdybych na někoho pracoval za směšné peníze.
Gratuluji. Upřímně. Je správné,když se lidé v právu nebojí bojovat proti zaměstnavateli.

anoano
hodnocení

0x

... může. Tečka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]