Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze s mojeid mít elektronický podpis

Od: herd® odpovědí: 7 změna:

když mám ověřené mojeid (po odepsání kódu z dopisu do schránky), lze pomocí mojeid elektronicky podepisovat věci? (A pokud, tak by mě zajímalo s s jakou úrovní - elektronický podpis prostý/ zaručený/kvalifikovaý/unávaný)?

A jak potom si najdu ten certifikát/privátní klíč v administraci mojeho mojeid, abych s ním mohl podepisovat hashe?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
S mojeID nelze podepisovat dokumenty. Slouží pouze k přihlašování, navíc v dnešní době stejně většina lidí používá bankovní identitu.
hodnocení

nemyslím tedy přímo podepisovat pomocí mojeid , ale samozřejmě pomocí svého (páru) kryptografických klíčů (jehož veřejný klíč bude ověřen-podepsán) mojeid.

Jestli jsem to správně pochopil, chcete používat vlastní klíč. Jenže klíč který nevydá certifikační autorita je bezcenný.

hodnocení

1x
S moje id lze mít současně elektronický podpis, ale vydaný certifikační autoritou... NE nic.cz, ten vám ho nevydá...odpověď na nadpis... A druhá část otázky, správná odpověď viz hlavik

joudic*
hodnocení

1x

mojeid + datova schranka = zadny epodpis nepotrebujete... cokoli poslete na jakykoli urad je brano jako podepsane a vubec to nemusi byt pres portal obcana, muzete to rovnou poslat na prislusny urad z datovky... zrovna mi pipl mail, ze mi prisly overene kopie danovych priznani

hodnocení

ale já to na komunikaci s žádným úřadem nemám.

Co jiného chcete podepisovat elektronicky? Soukromou konverzaci...?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]