Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jsem studentka VŠ na medicíně a před pár měsíci jsem hledala brigádu. Nakonec se mi podařilo jednu najít, ale vyžadovala několika týdenní školení, včetně odborných zkoušek před ředitelstvím. Ty jsem před týdnem úspěšně zvládla. Ještě jsem ani nezačala vydělávat a teď, když jsem v praxi, nadšení a motivace opadly. Šla jsem na pozici asistentky, aby pro mě byla flexibilní časově, jenže momentálně na mě vedení tlačí s vyšší pozicí a zabírá mi to více času, včetně víkendů, volný čas a čas na učení (teď když mi začíná zkouškové) nemám téměř vůbec. Každý měsíc máme jeden víkend školení, za které se platí ubytování v řádech tisíců, což pro mě jako studenta není úplně vhodné, nevydělala jsem nic, spíš do toho nasypala víc peněz, které jsem měla ze svých rezerv. Největší problém mi dělá ten volný čas, protože mi do toho silně zasahuje..
Mám dilema a potřebuji poradit, jestli se tím zkusit prokousat alespoň do prázdnin nebo skončit hned. Zároveň mi to je blbé vůči vedení skončit v podstatě hned, co jsem dodělala ty zkoušky na záškol...
podla vety "Každý měsíc máme jeden víkend školení, za které se platí ubytování v řádech tisíců" ste zrejme spadli do MLM systemu, kde akurat sypete peniaze za "skolenia". Uhadol som? Seriozna firma vam totiz skolenia da zadarmo (alebo ziadna len podpis zmluvy, kde pri odchode do roka zaplatite nahradu) a konaju sa v pracovnej dobe a su hradene ako sluzobna cesta.
A "vyssia pozicia" je len zmena nazvu, privcom obsah, teda nahananie novych klientov zostava.
V úvodu píšete, že jde o brigádu. Smlouvu, která by vás k něčemu zavazovala tedy asi nemáte. Nebo ano? V tpm případě není problém odejít ihned, žádné ohledy na vedení, oni na vás také žádné nemají. Pokud to nechcete konkretizovat tady veřejně, napište mi na mail víc, případně pošlete sken smlouvy nebo aspoň název a adresu té společnosti a kolega právník se na to podívá a poradí a třeba i nějaké peníze by dostal zpět. Nemusíte se bát. A s tím obvoláváním lidí když už...tak je mnohem snadnější volat úplně cizím lidem naž svým známým, u těch se nabídkou nějakých produktů můžete akorát tak ztrapnit formo bože, kam až jsi to klesla. Nic ve zlém, věřím, že vás se to týkat nebude! Mám jak123-zavináč-centrum.cz. Přeji pěkný zbytek týdne!
To ani nemusi firma so zmluvami nieco robit, uplne staci, ked "zakaznik" pochopi, ako bol oklamany a co to je "investicne zivotne poistenie". Nasledne zmluvu vypovie a "poradca" musi vratit proviziu.
Pokud si myslíte, že vám tato práce nějaký peníze vydělá, tak bych se s nimi snažila domluvit, že budete dělat třeba jen 100 hodin měsíčně včetně těch školení.
Osobně si myslím, že pokud na to nebudete mít žaludek, tak vám to moc neponese. Já na něco podobnýho narazila před cca 13 lety. Pojišťovací společnost. Nakonec z toho vylezlo, i přes to, že ze začátku nabízeli klientelu, že si musím lidi hledat sama a zkoušky probíhaly tím stylem, že jsem si musela najít v telefonním seznamu nějaký jméno, tomu dotyčnýmu zavolat a domluvit si s ním schůzku kde buď předěláme jeho stávající pojištění nebo uzavřeme novou smlouvu a zkoušející mi pak říkali co jsem měla potencionálnímu klientovi říci nebo co naopak ne. Na to já jsem rozhodně žaludek ani nervy neměla. Takže jsem smlouvu ihned vypověděla. Jediný co má snad trochu cenu kdybych si hledala práci je, že mám certifikát na pojišťovacího poradce a likvidátora.
To máme v podstatě to stejné. I já musím obvolávat lidi, které jsem dlouho neviděla a když to tak řeknu, cpát jim co dělám. Jen tak nějak nevím jak říct, že jsem změnila názor.
Já jim narovinu řekla, že tato práce není pro mne. Že pokud bych klinety dostala a jen s nimi spravovala jejich pojistky nebo seděla někde v kanclu a lidi by chodili sami, tak ano, ale v tomto případě ne. Snažili se mne přemlouvat, ale bylo to marný.
Pokracujem v tipovani : "odborných zkoušek před ředitelstvím" = zrejme MLM system s predajom financnych produktov, Partners group a pod
Přesně tak. Ta celková myšlenka se mi nejdřív líbila, nicméně poslední dobou to začínám vnímat úplně jinak. Do toho zkouškové a v momentě, kdy mi to začalo zasahovat i do mého osobního volna mi to začalo hodně vadit. S tím že jak říkám, nedostala jsem nic a trvalo to 3 měsíce, na první zaškolovací víkend jsem si musela půjčit od rodičů, jenže kvůli nemoci jsem se nemohla zúčastnit. Jsou to dva měsíce a peníze zpět mi i přes připomínky neposlali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.