Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadstandardní pokoj v nemocnici

Od: au1 odpovědí: 11 změna:

zdravím, čeká mě drobnej plánovanej zákrok v brněnské FNUSA, pár dnů si poležím ve špitále. Nikdy jsem takhle v nemocnici nebyl, jak to chodí s nadstandardním pokojem? Chtěl bych ideálně abych tam byl sám, objednává se to nějak předem nebo prostě záleží na náhodě jestli je na pokoji volno když nastupuju? Dál psali v podkladech že s sebou nemám nosit větší částku než 1000Kč, jak se tedy ten pokoj pak platí, když stojí 1100Kč za den? Vystaví se nějaká faktura se splatností?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nadstandardní pokoj si domluvte předem, pak by nemusel být volný. Tahat sebou hotovost nemusíte, pak dostanete fakturu.

au1

právě nevím jak ten pokoj předem objednat, přes net to zřejmě nelze, nic takovýho jsem nenašel. oficiálně FNUSA nemá nadstandardní pokoje na urologické klinice (v ceníku nejsou), ale našel jsem článek na webu ze začátku letošního roku kde se píše o nově dokončených takových pokojích. takže vůbec nevím, jestli tam volat a dotazovat se, když takovou věc vůbec nemají v ceníku.
s tím placením tedy už vůbec nevím, paní pod váma píše že dostala propouštěcí zprávu až po zaplacení pokoje, byť v jiné nemocnici. víte že to takhle funguje přímo u SV.Anny jak píšete vy (faktura)? díky

Zavolejte si přímo na oddělení, na sesternu a buď vás zapíšou tam nebo hlavní sestra.

Mmch. já byla v těch Bohunicích taky na urologii ;)

hodnocení

2x

Tak zrovna v Bohunicích jsem teď ležela 2x po sobě. V únoru a teď v dubnu. V obou případech jsem měla nadstandard objednanej minimálně měsíc dopředu. Na poprvé to nevyšlo, pacient co měl odejít měl komplikace a byl tam dýl. Bohužel já měla komplikace taky, takže jsem místo 2,5 dne byla na obyč. pokoji týden a měla jsem pocit, že skončím v šaškecu.

Na podruhé, těsně před velikonocemi mi to vyšlo. Pokoj má svoji koupelnu i záchod. Ledničku, neplacenou televizi / na obyč. pokoji byla placená / , kancelářský nábytek, elektrickou postel a jídlo vám nosí až pod nos.

Na obyč. pokoji máte v každým nočním stolku trezůrek na klíč, stejně tak i skříňku na oblečení. Takže když jsem šla na zákrok, tak jsem vše cenné dala do stolku a ten klíč pak pak mezi oblečení do skříně. Pochybuji, že by tam zloděj něco hledal. V nadstandardu jsem měla přímo klíč k pokoji. Když mě vezli na sál, tak jsem se domluvila s jednou ze sester, že si nechá u sebe klíč v kapse.

Když jsem odcházela, tak mi dali na sesterně papír se kterým jsem zašla na pokladnu / 2.patro / a platila jsem kartou. Papír jsem donesla potvrzenej zpět a oni mi dali propouštěcí zprávu.

au1

no já jdu ke Sv.Anně (FNUSA), ale předpokládám teda že sytém bude podobnej. nemám moc obavy že bych skončil v šaškecu já, spíš můj případnej spolubydlící. jsem velkej spáč a údajně strašně chrápu :-D

Tak přesně to byly moje spolupacientky. Buď byly ukecaný a nebo zařezávaly tak, že jsem to v životě u ženské neslyšela :-D

hodnocení

2x

Tak můj případ - dvakrát pár dní na chiře. Volal jsem měsíc předem na sesternu oddělení, kde jsem měl být, tam jsem si blokl nadstandard pokoj. Při nástupu jsem se nastěhoval, měli dva typy - horší za šest stovek, lepší za litr, chtěl jsem lepší. Wc, koupelna, Tv a hlavně sám na pokoji! Při odchodu jsem na sesterně v hotovosti platil, jejich radu mít při nástupu litr jsem ignoroval, jakmile mám po kapsách míň, jak deset litrů, jsem nervozní. Zajímavost - v obou případech jsem měl lepší pokoj, ale účtovali horší. Při odchodu jsem se zeptal, kolik sester a lékařů se tam točí, řekli, že čtrnáct. Druhý den jsem tam zavezl třicet chlebíčků a třicet zákusků, bo jsem byl spokojený...*ua*Na obyč pokoj bych nešel ani omylem.

Manžel si vyřídil pokoj po telefonu hned, jak dostal termín operace.

@berger, to jsem si taky říkala, že na normální pokoj nepůjdu, ale vzhledem k tomu, že jsem čekala na zákrok kvůli covidu půl roku, tak jsem na to nakonec kývla. Domluvila jsem se staniční, že když není volnej nadstanard, že tedy budem na normál. pokoji jen dvě, že to tam na ty dvě noci nějak udělá. Bohužel jsem měla komplikace byla tam týden a už od třetího dne jsme byly ve třech. Byla jsem z toho vyřízená dalších 14 dní. Příště už bych to odmítla.

au1
hodnocení

tak jen pro info, volal jsem na Ambulanci a Sekretariát, ve FNUSA nelze pokoj zarezervovat dopředu, a při nástupu do nemocnice rozhodne doktor jestli je to možný nebo ne. Poznamenali si tam tedy že bych měl o nadstandard zájem, a pokud bude možno, bude mi poskytnut. Platí se až po propuštění z nemocnice, do cca měsíce přijde faktura mailem.
Chápu že mají pokojů málo (2 po 2 lidech a 1 samostatnej), proto asi nejdou zarezervovat, a rozhoduje doktor v momentě hospitalizace. Myslím ale že prachy si vezmou, nenechají ty pokoje neobsazený :)

Tak kéž vám to vyjde. Na uro. v Bohunicích jsou 3 nadstandardy a jak to vypadá, tak věčně obsazeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]