Je důvod k panice, když jsem objevil, že mám něco jako škraloup na rohovce oka (prostě na vnější vrstvě oka, dál od středu tedu mimo duhovku)? @ Co tím myslím: Něco jako když se vaří polévka (zvířecí vývar) a nebo krupičná kaše a nechá se vystydnout a na povrchu vznikne vrstva, která se "dá nabrat"/namotatna špejli nebo i chytit mezi prsty. @ Jak jsem na to přišel: vyndaval jsem si smítko z oka papírovým kapesničkem (růžkem přehybu, ne utíral jako okno hadrem) a zjistil jsem, že právě při tahu se povrch jakoby krabatí je tm vidět tkový náznak zkrabacené vrstvy (něco podobného jako když se dotknete prstem protější strny dlaně a krouzite). Pro jistotu jsem to nechal, abych to "neutrhnul". Co je to? Není to nějak onemocnění? doplněno 26.04.22 14:18: Je to bezbarvé (průhledné)
Zdravím , dle mého názoru se spíše jedná o toto : PS : Můžete si potírat oko čajem ze světlíku lékařského a nebo zaskočit k doktorovi. Je to na Vás . Hezký večer Mario
S okem si moc nezahrávejte. Máte-li pocit, že je něco špatně, skočte si aspoň k obvoďákovi. Na oční můžete taky, ale asi vás napřed objednají a to bývá na dlouho.
Nechtěl jsem strašit, ale když už tady nějaké katastrofické reakce jsou lze souhlasit s neodkladnou návštěvou očního doktora. Žádný zákal to nebude, spíš se bude jednat o problém samotné rohovky, alergickou reakci, zánět, "změknutí" rohovky - keratektázie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.