Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Test na Covid 19- žádanka

Od: aloisb® odpovědí: 6 změna:

Manželce je špatně, ztratila čich a má silný chraplavý kašel. Domnívá se, že chytila virus Covid 19. Má nejprve volat svoji obvodní lékařku nebo tam má osobně jít? Jak má získat tu žádanku pro test hrazený VZP? A má jít na PCR nebo jen antigenní test? Může se hned objednat v testovacím místě FN v Motole? Ty předpisy jsou tak zmatené, aby se v tom prase vyznalo *zed*

doplněno 27.04.22 12:54:

Tak už přišel výsledek testu PCR - byl negativní, tak jsme si oddechli.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, já si to přivezl od zákazníka - rýma, kašel, chrapot. Jelikož jsem měl doma antigen, udělal jsem si jej -pozitiv. Ráno jsem volal obvoďákovi, ten mě poslal na PCR s tím, že když je to vyžádané od obvoďáka, je to hrazeno z pojištění. Doktor mi rovnou řekl, že mám být týden v karanténě .

hodnocení

My doma nic nemáme, tak budeme volat doktorku, aby manželce poslala na mobil tu žádanku. Potom asi půjdeme do odběrového centra Praha - Řepy- Žufanova na PCR test. Snad je to tak správně.

Určitě volejte tomu doktorovi, u mě žádanku poslali přímo na odběrní místo - no to víte, holt maloměsto... *smich*

hodnocení

Jako bychom něco tušili, tak jsme dnes ráno odjeli z vesnické chalupy do velkoměsta*smich*

hodnocení

0x

zitra co nejdříve ať zavola svoji lekařce řekne ,že pžinaky at zaueviduje do systému na test, ať jde na PCR najdtě si nejbližší testovaci místo testovani.uzis.cz/... manželku určitě doprovodtě pak doma počkjete na vysledek pak už jde všechno elektronicky

doplněno 24.04.22 21:33:

našel jsem toto místo cntesty.cz/... nevim jestli to nebude mit bliže

doplněno 25.04.22 14:47:

pokud je manželka očkovana má narok na 3 testy zdarma

hodnocení

0x
Nemusíte mít žádanku od praktického lékaře. Stačí jít na odběrové místo, které spolupracuje s pojišťovnami. Ideální se registrovat na odběr online. Budete mít jeden odběr v měsíci zdarma. PCR.
A praktikovi pak už jen zavoláte, když by byl pozitivní výsledek.
Hlavně k němu nechoďte osobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]