Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svědící kuže

Od: liba6 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, Již delší dobu mne svědí kuže na prsou v podpaží a zespodu kolen. Použil jsem dětský zásyp s azulenem který mi částečně pomohl ale ne uplně tak jsem použil znovu. Nejvíce se problém projeví v noci. V čem bude problém co si zakoupit místo zásypu abych svědění odstranil. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Kůže je obrazem vnitřního prostředí. Může to být příliš cukru, bílé mouky, mléčného a průmyslově vyráběných potravin ve stravě. Nedostatek minerálů, hlavně Fe, Zn, Mg, Ca... a vitamínů A a B řady. Kupte si melasu, ten pendrekový sirup, ve zdravé výživě a lžíci denně. Je nejbohatším přírodním zdrojem Fe a dalších minerálů. Né déle než měsíc užívejte B komplex a svědivá místa potírejte jablečným octem. Ten si i kápněte do sklenice vody na pití mezi jídly. Prádlu přidat máchání místo aviváže..

liska5

Dnes jsem poslouchala o pylové sezóně. Co teď kvete a kolik lidí reaguje třeba jen na břízu alergicky...

hodnocení

2x

Ta svědivá místa červenají nebo otékají? Zkoušela jste to místo vysušování zásypem, namazat? Klidně mlékem po sprše nebo krémem na obličej. Vyzkoušejte! Na takové záchvatovité svědění je dobrý Zodac. Ale ten je na předpis. *hej*Nějaké antiperspiranty nebo vůničky nepoužíváte? Kolik máte roků? Léčíte se s něčím?

hkgf
Zodac není na předpis. Léky na alergie jsou běžně prodejné.

hodnocení

1x
Zdravím , může se jednat o atopický ekzém a nebo o nějaký druh alergie . Doporučuji , vyhledat alergologa, popřípadě kožního lékaře . Mně se takhle začala projevovat alergie na roztoče + slzení očí , rýma . Šel jsem na alergologii , dostal léky a poté mi bylo řečeno , ať měním povlečení každý týden , hodně uklízím a často větrám . Hlavně prý nespat v přetopené místnosti . Světě div se , jak jsem to začal dodržovat , byl klid . Hezký zbytek dne
Mario
Jak tady rádkyně babkazov psala , zkuste namísto vysušování použít něco hydratačního *tanec* . Já doporučuji toto :
Svědící kuže

gotmar*
hodnocení

0x

Dobrý den, doporučuji preventivní prohlídku u praktického lékaře pro jistotu, ať se něco nezanedbá. Pokud na ni nemáte náhodou nárok, bylo by vhodné pro jistotu si ji dát někde udělat. ALP Alkalicka-fosfataza - "Trápí vás svědivá pokožka těla? Nevíte, co by to mohlo způsobovat?"
.
Alkalická fosfatáza (ALP) je enzym hydroláza, který ovlivňuje metabolismus makroenergetických fosfátových vazeb a pomáhá při transportu anorganických fosfátů přes buněčnou membránu. Přítomnost se váže výhradně na cytoplazmatické membrány. Vyskytuje se v kostních a jaterních buňkách, v leukocytech, ve výstelce ledvinových kanálků, v tenkém střevě, ve slezině, srdci, plicích, v placentě. Klinicky jsou významné 3 izoenzymy: placentární, střevní a kostní. Kostní izoenzym je jaterně-kostně-ledvinový genotyp a je nejdůležitější, zvýšená aktivita ALP v séru se sleduje zejména při onemocnění jater a kostí.

Test se doporučuje při podezření na onemocnění žlučových cest nebo jater, na onemocnění kostí; při zežloutnutí kůže a/nebo očního bílku, je-li přítomna velmi tmavá moč, světlá stolice, zvýšená únava, nevolnost, zvracení, svědění kůže, bolesti břicha pod pravým žebrovým obloukem, případně bolesti ve střední části páteře; při podezření při bolestech kostí, zlomeninách; v menopauze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]