Nejste přihlášen/a.
Celkem se přiznám,že mě překvapila důvěra některých známých,že si založili různé druhy účtů v bankách i online (!),kvůli výsokému zhodnocení...co si tom myslíte např.banka Hello,banka Trinity,banka Creditas aj.
Jsem zaostalá,že mě to šokovalo? Díky za odpovědi bez urážek.
Nevidím v tom nic zvláštního. Nedávno jsem udělal totéž. Spořicí účty jsou naprosto bezpečné. Ze zkrachovalé Sberbanky jsem měl peníze za několik dní k dispozici. Problém je spíš v tom, že ani 3% nepokryjí ztrátu inflací. Spíš se divím těm, kteří se nechají zlákat do různých investičních fondů, ve kterých nemají zajištěné vůbec nic.
...no právě jsem se o to začala zajímat spíše ze zvědavosti a 8%-9% je dost,ale co pak z dluhopisem..
...tak pocitový je velký...když Sberbanka zkrachovala,známá běžela do banky si to vybrat ...a někdo z Kotěhůlek nebude mít stejnou šanci výběru...no nevím,proto ty lidi obdivuji
No jo, ale z pocitu se nanajíte. I někdo z Kotěhůlek je na tom stejně jako vaše známá. Vklady jsou pojištěny, takže o nic nepřijde.
Kdyby známá nesmyslně chaoticky nepanikařila, tak by peníze dostala kdykoli v pohodě na kterékoli pobočce KB nebo po ověření podpisu na poště mohla třeba z Kotěhůlek poslat písemný pokyn k převodu na jiný účet, klidně založený po internetu.
Jestli vás takové věci šokují, tak bezesporu zaostalá jste. Starat se o své peníze je běžnou součástí života finančně gramotného člověka. Ono je rozdíl dostávat na spořícím účtu zúročení 1% p.a. nebo 4% p.a. Z pouhého milionu činí rozdíl v čistém 25 500 Kč/rok.
Nepletla jsem se,že jsem děkovala předem bez urážek,ale je tu,nevím proč musíte odpovídat mými slovy opakovat,že jsem zaostalá atd...jen jsem si ověřil,že to tady jinak nejde.Rozdíl mezi % vím i bez urážek...otázka je kredibilita bank online versus vysoký úrok...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.