Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důvěra ve zhodnocení účtu

Od: emy odpovědí: 16 změna:

Celkem se přiznám,že mě překvapila důvěra některých známých,že si založili různé druhy účtů v bankách i online (!),kvůli výsokému zhodnocení...co si tom myslíte např.banka Hello,banka Trinity,banka Creditas aj.

Jsem zaostalá,že mě to šokovalo? Díky za odpovědi bez urážek.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ano, trochu asi jste. Dnes peníze pod matrací nepatří. Nicméně trochu ostražitosti míti je důležité. Ale třeba Trinity je česká banka. Navíc všechny banky působící u nás musí být pojištěny.

hodnocení

2x

Nevidím v tom nic zvláštního. Nedávno jsem udělal totéž. Spořicí účty jsou naprosto bezpečné. Ze zkrachovalé Sberbanky jsem měl peníze za několik dní k dispozici. Problém je spíš v tom, že ani 3% nepokryjí ztrátu inflací. Spíš se divím těm, kteří se nechají zlákat do různých investičních fondů, ve kterých nemají zajištěné vůbec nic.

emy
hodnocení

...no právě jsem se o to začala zajímat spíše ze zvědavosti a 8%-9% je dost,ale co pak z dluhopisem..

Nabízí se otázka, jestli vám vrátili vklad i s úroky?
racio

Nevíte náhodou kolik zbývá ve Fondu pojištění vkladů? Je tam aspoň na výplatu za nejmenší banku v ČR?

hodnocení

2x
Lidi jsou prostě takoví. Dají přednost půl procentu navíc a oželí bezpečí. Stejné to je u korporatnich nezajistenych dluhopisech, protože je tam větší výnos, přitom je to daleko rizikovejsi než akcie, těch se naopak bojí.

id
hodnocení

2x

Také to tak dělá a přehazuji si peníze dle trhu. Vím, že nyní 4% úrok inflaci nepokraje, ale pořád lepš než nic.- . Jaký je rozdíl si založit účet online a nebo běžet na pobočku? Jedině ten, že ztratím více času.

emy
hodnocení

...tak pocitový je velký...když Sberbanka zkrachovala,známá běžela do banky si to vybrat ...a někdo z Kotěhůlek nebude mít stejnou šanci výběru...no nevím,proto ty lidi obdivuji

id

No jo, ale z pocitu se nanajíte. I někdo z Kotěhůlek je na tom stejně jako vaše známá. Vklady jsou pojištěny, takže o nic nepřijde.

Kdyby známá nesmyslně chaoticky nepanikařila, tak by peníze dostala kdykoli v pohodě na kterékoli pobočce KB nebo po ověření podpisu na poště mohla třeba z Kotěhůlek poslat písemný pokyn k převodu na jiný účet, klidně založený po internetu.

Nejhorší na tom jsou obce, ty jsou stále bez peněz. Mají rozdelanou třeba kanalizaci a teď to nemají z čeho financovat.

racio
hodnocení

0x

Jestli vás takové věci šokují, tak bezesporu zaostalá jste. Starat se o své peníze je běžnou součástí života finančně gramotného člověka. Ono je rozdíl dostávat na spořícím účtu zúročení 1% p.a. nebo 4% p.a. Z pouhého milionu činí rozdíl v čistém 25 500 Kč/rok.

A čemu vám budou 4ptc, když budete rád, že dostanete zpet alespoň svůj vklad? Raději o procento míň a mít jistotu. Krachujici banku nikdo řešit nechce a i kdyby dávali 5ptc, pořád ztrácíte. Abyste inflaci překonal, musíte na akcie. Rozhodně bezpečnější než banka s ruskými kořeny.
tomaso
Kde máš tu jistotu u jiné banky? U sberbank taky všichni před rokem říkali, že je to v pohodě...
Akcie jsou bezpečnější než banka, kde máš pojištěné vklady? To asi ne...
emy
hodnocení

Nepletla jsem se,že jsem děkovala předem bez urážek,ale je tu,nevím proč musíte odpovídat mými slovy opakovat,že jsem zaostalá atd...jen jsem si ověřil,že to tady jinak nejde.Rozdíl mezi % vím i bez urážek...otázka je kredibilita bank online versus vysoký úrok...

emy
hodnocení

stir@ + tomaso...odpovědi jsou přesně to,na co jsem se ptala...takže je záruka písemná - realita jedna neznámá...pokud zkrachoval u nás nějaký bankovní ústav,spořitelna,tak o tom mnoho psalo,ale dostali ty lidi zpět svoje peníze?Vysoké úroky jsou z akcií a podnikatelských účtů...asi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]