Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktivní dovolená sama se sebou po krásách našeho Česka

Od: tynus odpovědí: 7 změna:
Ahoj přátelé, spontánní nápad, vyvetrat hlavu a taková zkouška jak si dovedu poradit .
Prvních 14 dní v červnu mám dovolenou a rozhodla jsem se vyrazit sama objevovat krásy naší země. Je mi 20 let, jsem veselá a nezaleknu se ničeho.
Můj startovní bod bude Praha, kde žiju. Vyrazím do Děčína na ferraty, kde strávím dna dny. Poté se chci před další města a zajímavá místa přesunout do Pece pod Sněžkou. Nebudu brát auto, nevyplatí se to a chci si užít takový ten správný cestovatelský vibe. Cílová stanice je určitě Sněžka. Jde mi spíš o náplň té cesty z Děčína do Pece. Cesta příma neexistuje, vše vede přes Prahu kam se vracet nechci. Takže bych ráda z Děčína do dalších měst a z těch pak vzhůru do Pece(ano,vim že ty trasy jsou složité, autem hodinu a vlaky 6hodin i více). Máte někdo nějaký typ KAM? co stojí za to vidět? Města, památky, konkrétní místa? Liberec, Český ráj?
Tím že nepojedu autem se mi to značně komplikuje, ale času bude dost i na delší cesty.
Dekuju Vám za každou radu a typ.
A prosím, nemějte mě ta blázna... chápu, že to vypadá, že se ztratím i na cestě z kuchyně do obýváku :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

2x

Dám vám tip na závěr. Trosky, Turnov (české granáty-muzeum), Železný Brod (Skleněné městečko) - Riegrova stezka-Semily, Kozákov, Nová Paka (Klenotnice drahých kamenů), Vrchlabí, Pec pod Sněžkou-cíl. Je toho na cestě mnoho.

mimochodem, pod Troskama je Rovensko, a tam sou obrácený zvony (tušim 2), tj. zvony, co sou zaparkovaný vzhůru nohama, a podle toho vypadá manipulace s nima - musej se přes dřevěnou páku obratně přišlapávát nohou, aby se udržely v rozkyvu (sou to cvalíci, žádný miniaturní zvonečky) - ale aby vám někdo předved zvony v chodu, to se vám asi nepodaří (info k případný prezentaci neznám)

Jakmile jednou zabrousí k Českému ráji,je malér.. na ten nestačí pár dnů *srdce* jinak všechna Vámi uvedená místa jsou kouzelná.

hodnocení

2x

pozor - nasledující tipy platí, pokud si libujete v delších turistickejch procházkách (nemusí to bejt 30 - 50 km, ale taky ne jen 5 -10 km..., to byste moje rady asi moc nezužitkovala)
když Děčín, tak určitě Českosaský Švýcarsko, stačí jeho česká (snad míň zcivilizovaná než německá) část; ten charakter skal je jinej než v Českym ráji (to se spíš může blížit Kokořínsku, ale českosaský soutěsky sou asi nejhezčí; samozřejmě problém nejspíš bude nadměrný turistický zatížení a (i z něj vyplývající) restrikce pohybu v národnim parku (což je škoda, zrovna tahle lokalita si říká o vybočení mimo povolený turistický trasy), Českosaský Švýcarsko je asi lepší v únoru (pokud je do něj ovšem povolenej vstup) než v červnu, resp. nejlepší by bylo se tam vydat tak před půlstoletím, ale to už jste halt zmeškala..., i tak ale doporučuju; a to na pár delších štrek, ne krátkej párkilometrovej výpad, pokud teda množství lidí nebude příliš otravný (ale to pak bude i v Českym ráji, to už bych radši vsadil na to Kokořínsko), a samozřejmě bych se držel stranou nejprofláklejších cest - na Pravčickou bránu, k soutěskám s lodičkama... (můžete si ale vylízt na Růžovku, ta už je sice mimo areál pískovcovejch skal (bude to nejspíš čedičová vyvřelina ala Český středohoří), ale je to taková dominanta celýho kraje);
(a mimochodem, pokud případně to mnou navrhovaný Kokořínsko, tak taky kus Českýho středohoří (na Sněžku byste se tudy taky mohla dopracovat... - stačilo by nakonec držet se linie řopíků od Mělníku k Liberci a dál podél hor (-: ))

jinak navrhuju, abyste si po vybrání lokalit projela jejich detaily na mapy.cz (turistickej mód) - tam, jak na vás budou vyskakovat (při větším zvětšení) různý zajímavosti, doprovázený obvykle fotodokumentací, můžete čerpat další inspiraci k doladění svýho cestovatelskýho itineráře (ale tohle o mapy.cz možná dávno víte)

olinl
hodnocení

1x
Český ráj-tj. Prachovské skály a nedaleko hrad Trosky. Je tam i rozhledna Kozákov (nejvyšší místo Čes. ráje).

sirokko
hodnocení

0x

Já auto mám a navigační schopnosti skvělé..

Sirokko, slečna má auto také, ale nechce tím autem právě jet. Tak ledaže byste se přidal za jejích cestovních podmínek. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]