Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak má vypadat životopis?

Od: venca72® odpovědí: 4 změna:

byl jsem na pohovoru, pohovor probíhal v pohodě, akorát se mne dotyčný personalista zeptal proč jsem byl ve firmě X jen 3 měsíce a ve firmě Y jeden měsíc. Je vhodnější tyto krátkodobé pracovní poměry vynechat? Když vám táhne na 50 kolik máte mít za sebou zaměstnání abyste byl vhodným kandidátem? (aby to nebylo ani moc ani málo). Na konci pohovoru mi zdělili že mi dají vědět do úterý. Dodneška mi nedali vědět, což bych u firmy která si zakládá na tak velké prestiži nečekal. Pokud by to byla firma kde pracuje pouze mladý kolektiv tak předpokládám že jim můj věk dojde podle data kdy jsem maturoval.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Podle toho, kam se hlásím. Když na pozici manažera, tak vynechám sběr jahod v JZD Hošťálkovice, ale zdůrazním zahranční stáže, školení a kurzy. Když na plavčíka, tak jim spíš příjdete jako podivín, když uvedete několik VŠ titulů, které jsou tonoucímu nahouby. Taky je lehce sebevražedné servírovat firmě, která chce spolehlivost a velké nasazení, svoje krátkodobé pokusy o zaměstnání, které si může vysvětlit vaší labilitou nebo neochotou se přizpůsobit. Jste čestný a férový, ale tady se jaksi taktizuje.

hodnocení

Hlásil jsem se na práci technika. Žádné managerské ambice nemám. Takže ty krátké pracovní pokusy mám vynechat. Ono je dost těžné vést pohovor s personalistou či personalistkou o odborné činnosti o které neví skoro nic. To bud budu vypadat jako blbec nebo se musím postavit do funkce lektora který vysvětluje co o v té funkci jde. Když je pohovor veden s budoucím nadřízeným tak to je jiná, to hned oba víme na čem jsme. taky bych rád věděl proč mi ani nenapsali nějaký zdvřilostní email že jsem nebyl vybrán. Nebo se mám sám ohlásit a požadovat vysvětlení proč se mi neozvali? Nemám vyplněnou doporučenku pro úřad práce, takže na pracáku mohu vypadat jako že jsem tam vůbec nebyl a na to místo se vykašlal.

liska5

Já bych to klidně personalistce vysvětlila, o jakou práci jde a jaké mám zkušenosti. A klidně bych tam zašla, Už kvůli tomu potvrzení, že jste se ucházel... a nevyšlo to/?/ Ostatně ani nevíte, jak na tom jste, když se neozvali.

hodnocení

0x

Všechny krátkodobé práce vynechávám. Nebo pokud jsou po sobě tak sloučím datumy v jeden a napíši jen jednu firmu.

A to, že se vám neozvali je bohužel normální. Já teda hledala práci naposledy před 10 lety, ale nepamatuji se, že by se mi kdy kdo ozval, že se jim nehodím.

Doporučenku si rozhodně nechte potvrdit, aby vás z pracáku nevyhodili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]