Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta a nasledna reklamace

Od: majkl90 odpovědí: 4 změna:
Dobry den,
Prodal jsem sve auto 15 let stare za cca. 20 000 KC, auto jsem nechal prohlednout kupujicimu, nasledne s nim uzavrel kupni smlouvu atd. Auto bylo pojizdne, odpovidalo stari a poctu kilometru. Po 2 mesich se novy majitel ozval s tim, ze mu praskly rozvody a chce uplatnit reklamaci a vyhrozuje pravnikem. Jak se mohu branit? Prece rozvody jsou tak specificke, ze dochazi k unave materialu a hlavne nelze poznat jejich opotrebeni jako napriklad u brzd. To by kazde auto, co se prodava, melalo jit na generalni opravu vseho, co by jen pripadlo v uvahu a bylo nasledne cenove neprodejne, jestli vite co tim myslim. Dekuji za kazdou radu.
zámek
milancukrar uzavřel tuto otázku
Stačí položit dotaz jen jednou. poradte.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tak určitě..
Kupuje auto za 20tis protože na lepší nemá, ale vyhrožuje právníkem.
Ten ani neví, jak právník vypadá, natož aby někdy u nějakého byl, nějakého znal..a dokonce na něj měl peníze.

cze86
hodnocení

2x
Poslete ho nekam, jenom zkousi vytriskat z vas penize, takovych vychcanku je. Mrknete do rubriky auto-moto, objevuji se tam podobne pripady docela casto. Auto prohledl, byl seznamen se stavem, kupni smlouvu podepsal, neni co resit. Pokud mu nic nedate dobrovolne, nema sanci. A pravnikem vas chce jenom zastrasit, vubec to nereste.

hodnocení

0x

Hlavně, jestli má auto přepsaný kupující na sebe. Pokud ano, tak ho pošli k šípku.

majkl90
hodnocení

Samozrejme, ze po podpisu kupni smlouvy jsem prepsal auto na nej.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]