Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rektoskopie co obnáší?

Od: pot odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, lékař odhalil Hemeroidy II stupně, které nekrvací ale mám tenkou sliznici, kde prosakuje krev. Objednali mě na Rektoskopii, prosím má někdo s tím zkušenosti? Čípky mi předepsali Asacol. Mám obavu, že to bude nádor..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Z mého okolí, co na tom byli, tak měli všichni hemoroidy. Někomu stačí jen něčím opíchat, aby se scvrkly.

hodnocení

2x

gastroenterologie-brno.cz/...

co Vás zajímá přesně? Je to nepříjemné vyčšetření, ale trvá jen minutu. Klečíte, hodně se prohnete jako kočka, strčí Vám trubku do zadku koukne se a hotovo. Snad vezme i vzorek pro patologii.

pot
hodnocení

Tohle mě zajímalo jak to dlouho trvá a jaké je procento, že to nebude nádor. Protože proč to prosakuje přes tu sliznici v tom konečníku. Prostě mám strach, že tam bude ten nádor. Já vím, že chci slyšet nebude od vás. Prostě mám strach co mi najdou a jestli se to prosakování dá zaléčit.

Prvně, zahoďte strach, to je špatný rádce. Jděte tam, že to bude jen preventivní kontrola, aby se vyloučilo zhoršení stavu.

procento Vám sdělí jen lékař ze statistiky. tu si zde nikdo nevedeme.

Nejhorší je čekání na výsledek, na dobrou zprávu. Vyšetření je v pohodě.

hodnocení

2x

Asacol v lécích jsem brala několik let. Když jsem jej dostala poprvé, tak moje první myšlenka byla taky rakovina. Dává se, ale i na nespecifické záněty. Myslím si, že byste měl brát něco na posílení cév.

pot
hodnocení

Ty čípky ASAcol doporučuji. Včera jsem měl 2 odpoledne a večer a dnes stolice zjevně bez krve a na papíře taky bez krve. Na cévy mám Diozen a dostal jsem ještě detralex.No pokud to půjde takhle dobře mám s toho radost a větší sebevědomí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]