Dobrý den, může takto vypadat hojící se jizva 9 den po operaci? Trochu mě děsí to začervenání okolo. Co si o tom myslíte? Děkuji :D doplněno 18.04.22 12:36: Doplnění: Děkuji všem moc za reakce Je to synova jizva a zítra jdeme na vytahování stehů (po 10 dnech). Jizva je stále citlivá na dotek a malinko jakoby "vystouplá" (viz. ty zarostlé 2 okrajové uzlíky) a na dotek jdou cítit i tvrdší/tužší místa (pod tím začervenáním) a to právě taky přisuzuji tomu hojení zevnitř. Tak snad je vše jak má být. Byla jsem z toho pořád nějaká nervózní, ale vy jste mě uklidnili :D Přeji hezký den
Rada fyzioterapeutky a rehabilitační. Po vytažení švů je potřeba jizvu masírovat. Bříškem prstu, malými kroužky, postupovat tak přes celou jizvu. Pohybovat kůží. Nešetřit ji, poměrně drsně. Tím se prokrví, neztvrdne, nepřiroste k podkoží, nebude pak viditelná a citlivá. Vyzkoušeno, ověřeno. Nezapomínejte, že vidíte jen kuži, ale už nevidíte to, co pod kůži je, kolika vrstvami se chirurg prořezával. A to je podrážděné, citlivé, zarudlé. Jinak je to nádherná jizvička a ještě nádhernější šití!
Chudinka, měl slepák? Vypadá to tak. Masírovat to chce, ale počkejte, až ho to nebude tak bolet. Zprvu se dělají tlakové masáže, jen se přitlačí prstem na jizvu a povolí.
Napíšu ti co si myslím: Jizva vypadá podlem mne celkem dobře. To zarudnutí je úplně na jiném místě a to bude asi od toho, jak si místo škrábeš. Proč to děláš nebo co děláš v okolí jizvy si odpověz sama.
Toto je dobré! To já to měla na kyčli sestehované, jak pytel brambor, a víc červené i po měsíci. A už tam mám jen stříbrnou linku s pár tečkama...Když to svědí, tak se to hojí. Nesahat. Okolí mazat dopručenou mastí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.