Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě mobilu u ktereho nebylo zaplaceno DPH

Od: hylfe* odpovědí: 6 změna:

Kupuju na inzerat mobil za docela dost peněz a paní mi píše že mi dá místo záručního listu "vystavenou fakturu z obchodu iSpace bez DPH". Zřejmě to má koupený na firmu. Můžu takovýto mobil vůbec koupit a můžu mít při případné reklamaci nějaký popotahovačky. Pokud ne, co by všechno měla obsahovat kupní smlouva mezi mnou a tou paní. Děkuji všem vzdělaným lidem za odpověd.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Copa popotahovacky. V pripade, ze byl mobil koupeny na ICO, tak se na nej nevztahuje klasicka spotrebitelska zaruka podle OZ vubec - 24 mesicu, vyrizeni do 30 dnu atd., ale pouze bezna ustanoveni kupni smlouvy a to, ze prodejce odpovida za stav zbozi v okamziku prodeje.

Takze pokud pocitas s nejakyma reklamacema po roce a pod., tak na to rovnou zapomen.

Jedine, ze by pri koupi byla sepsano ujednani o zaruce a servisu nad ramec zakona. Coz je bezne treba u drahych stroju, u mobilu o tom pochybuji.

A i tak by se takove ujednani nevztahovalo na Tebe. S tebou puvodni prodejce zadnou kupni smlouvu neuzavrel.

hodnocení

2x
Popotahovačky bude mít spíš ona, ne ty. Ty jen koupíš mobil bez záruky.

jirib
hodnocení

0x
Než záruky,bych se bál podvodu...
Osobní převzetí podmínkou.
hylfe*
hodnocení

Ale já si ho přeci osobně převezmu jde o to že nebudu napsanej na tý faktúře.

hylfe*
hodnocení

Děkuji všem za reakce. Jsem zase o trochu chytřejší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]