Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde v Praze zajit na test pred cestou do Nemecka

Od: honzagastarbait odpovědí: 5 změna:

Zdravim

Planuji projizdet autobusem prez Nemecko do Danska. Nemecko (narozdil od CR, Polska, Danska) vyzaduje ockovaci certifikat nebo test (antigen, PCR) ne starsi 48 hodin. Ockovany nejsem.

Chtel bych se zeptat, jaky typ testu doporucujete pred cestovanim. Vyhodnoceni PCR testu trva i vic nez 24 hodin a je zapocitan cas, kdy jsem na test sel. Antigenni test je pomerne rychly, vysledek je za mene nez hodinu. U PCR testu je narok na jeden zdarma mesicne (ale nevim, jesti s certifikatem), antigenni testy zdarma nejsou, ale cena neni az zase tak vysoka, radove nekolik stovek.

Vzhledem k nejiste casove prodleve a nutnosti dostat certifikat pred odjezdem autobusu spise uvazuji o antigennim testu (s certifikatem samozrejme), kde dostanu vysledek za mene nez hodinu.

Ma nekdo zkusenosti, kam v Praze zajit se otestovat pred cestou (par hodin pred odjezdem) a kolik to tak muze stat? Co si vzit s sebou, staci obcanka?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

simona
hodnocení

0x
Jistě všichni už vědí, že covid je nyní za námi a nikdo už opatření neřeší.Připadá mi ta otázka jako troll.
honzagastarbait
Ceska Republika, Polsko, Litva, Lotyssko, Dansko, Svedsko, Norsko jiz opatreni zrusili uplne, co se tyce prokazovani ce ockovanim-prodelanim-testem (mozne nekde pretrvavaji rousky, napr. v CR pretrvavaji respiratory ve zdravotnickych zarizenich).
Nemecko vsak jeste na prokazovani se prodelanim-ockovanim-testem pri vstupu do zeme trva:
mzv.cz/...
Otazka je, jak moc to budou kontrolovat. Ale riskovat nevpusteni prez hranice se nikomu nechce.
alda*
Jsem v Německu ve Stuttgartu a nikdo už tady roušky neřeší,ale kdo chce tak to může nosit všude dobrovolně.
honzagastarbait
@Alda
Rousky nejspis uz nikdo neresi, ale v pripade vstupu do Nemecka (nejspis i prujezd) je podle stranek Ministerstva vnitra CR pozadovan test pri vstupu do Nemecka, to same je i na Nemeckych strankach:
bundesgesundheitsminister/...

honzagastarbait
hodnocení

0x
Nikoho nic nenapada?
Jedno testovaci centrum jsem nasel tady:
covidpoint.cz/...
Malého 282/3, Praha 8
Rychlotest stoji priblizne 200 Kc a vysledky jsou do pul hodiny zaslane na mail, i v Anglictine podle vseho. Snad by bylo mozne pozadat v centru o vytisknuti vysledku, to si ale nejsem jisty.
PCR test by mel byt i zadarmo (narok na jeden za mesic v CR) ale u PCR testu muze docela trvat, nez je hotov vysledek a ve vysledku-certifikatu je pak uvazovana doba, kdy jsem na test sel (test ma byt stary max 48 hodin, to muze trvat i vyhodnoceni PCR testu, za PCR test s vysledkem rychleji se priplaci).
Nemel by nekdo zkusenosti s timto testovacim mistem, jestli se da vyuzit pred cestou do zahranici?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]