Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sestřenice se sebepozkozuje a hrozí sebevraždou

Od: kikus odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, rada bych se Vám svěřila. Mám velkou rodinu, která se často nestyka(vzhledem ke vzdálenosti, cca každé dva měsíce) , ale vazby jsou mezi námi velmi pevné. Všichni si vzájemně pomáháme, podporujeme se a máme se rádi. Mám dvě sestřenice od mamky bratra. Jedna 8 let,druhá 16 let. Obě holky moc chytré, vzdělané, po rodičích. Před rokem jim zemřela maminka, má teta, na rakovinu. Celá nemoc trvala rok a bylo to velmi náročné pro celou rodinu. Samozřejmě pro strejdu a holky nejvíc. No chápeme se, v tomto věku ty holky potřebují maminku nejvíce. Zdálo se, že se z toho celá rodina pomalu sebrala, malá občas pláče, ale je silná a žije dál jak se dá. Nesrovala se z toho ale ta starší. Nejdřív začala být uzavřená do sebe, nic ji nebavilo, taková rána a puberta do toho, to je pochopitelné. Asi půl roku to jde ale velice rychle z kopce, zanedbava se, nejí, trčí ji kosti, skube si vlasy, mlátí se do obličeje, hlavou o zeď. Dnes jsem to viděla na vlastní oči. Je úplně chladná, na vše a na všechny. Mluví o sebevraždě, stylem, že třeba maturity se nedočká, že to už stejně nestihne atd atd... Žije se svým otcem a svou babičkou, matkou zemřelé tety. Její otec, můj strejda, je velice hodný a chytrý člověk, ale jemu jako muži se prostě ona nesveri (ona se nesveri ani ženě, ale muži už tuplem ne). Byla hospitalizovana v Bohnicích, dochazela k výborným psychologum, ale nic nezabírá. Všude vše popre a až na to jak vypada(jako kostra) se jeví v pořádku (před těmi psychology, hraje divadlo a zřejmě to zabírá). Je to extrém, opravdu se bojíme že buď se tedy opravdu zabije(v jejím případě by se určitě nejednalo o demonstrativni sebevraždu) , nebo třeba ublíží i rodině(začíná mít agresivní sklony, čte satanisticke knihy...). Nejde to s ní ani po dobrém ani po zlém. Prášky nezabírají, vlídné slovo také ne, řev také ne.
Poraďte prosím, co máme dělat? Diskutuje se na toto téma pořád ale je to začarovaný kruh.
Strašně rádi bychom ji jako rodina pomohli, dali ji novou naději, elán.. Ale jak, vše odmítá.. Nechce žít

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Asi bych kontaktovala jejího lékaře, že dívka úmyslně zatajila psychologovi svůj skutečný stav. Když už byla v psychiatrické léčebně a u psychologa, tak snad se dá zjistit kontakt a zavolat tam a sdělit,že vše je horší, a co máte dělat? A že ji nechcete mít na svědomí.Taky jsou různé linky bezpečí, kde mohou poradit.

ltz
hodnocení

0x
Ta sestřenice je hodně nemocná s psychikou a měla by být trvaleji hospitalizovana. Ti lékaři o jejím stavu určitě museli mluvit s jejím otcem a ten jim určitě vše řekl. Lékaři nemohou dát jenom na to, co jim ona v jejim věku sdělí. Tak je docela divné, že v takovém stavu je doma. Sama píšete, že by mohla být nebezpečná i svému okolí. Rodina s tím nic neudělá, tak jedině se obrátit znovu na lékaře, že oni mají velké a vážně obavy.

hodnocení

0x

Tak přesně tohle bylo minulý týden téma pořadu paní Jílkové. Když jsem se na to dívala, tak jsem si v duchu říkala, že se to určitě objeví u nás na poradně, a že se tím pořadem někdo bude inspirovat, a na stejné téma položí otázku.

Jinak k dotazu. Sama jste tady obsáhle vypsala, co všechno ta osoba podstoupila za léčbu, že byla pod odborným dohledem a nic z toho nezabralo. Takže tím jste sama vyloučila všechny eventuální rady od laiků. Protože co si tak asi myslíte, že by mohli laici poradit za zázračnou léčbu? Jediné co tady může zaznít je, aby navštívala odborníky. A to už udělala. (Pokud vůbec někdo takový existuje) A jen tak mimochodem, osmileté a šestnáctileté dítě může být chytré, ale rozhodně ještě nemůže být vzdělané, protože je teprve na začátku vdělávacího procesu.

rintintin
hodnocení

0x
* Nabídnout koupi zvířecího kamaráda.
* Hledat odborníka (psychiatr, psycholog, terapeut) který jí sedne, ideálně si sama určí, že si s ním rozumí.
* Umístit jí do komunity.
Pokud s ní nic nevykomunikujete, musíte rozhodnout za ní a doufat, že se trefíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]