Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám zadat IBAN nebo údaje o lokálním účtu?

Od: dd odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chci směnit peníze přes jednu službu, která funguje tak, že jim pošlu peníze, například Kuny a oni mi na účet pošlou jinou měnu, třeba Koruny.

Chce to po mě zadat informace o adrese na kterou chci peníze obdržet. Můžu ji zadat buď ve formě IBAN nebo jako číslo účtu. Mám účet v české bance, mám tedy zadat číslo účtu?

A v jakém případě bych zadával IBAN?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Jestli je to SEPA platba,tak se zadává jen IBAN.Pro vnitrostátní platbu/domácí/ jen č.účtu.

dd
hodnocení

Ahoj, Sepa zde nefiguruje, pouze chorvatské kuny a koruny. Služba má sídlo v Litvě. Ten můj cílový bankovní účet je v ČR.

hodnocení

0x
A proč tak složitě a s nejistým výsledkem?

hodnocení

0x
IBAN je mezinárodní číslo bankového účtu, používá se v celé eurozóně, i mimo ní.
Pokud zadáte domácí číslo účtu, protistrana si umí přes např. kalkulačku na stránce České národní banky a i jiných, převést toto "české" číslo do mezinárodního...
IBAN zrychluje vzájemné platby.
Číslo je to dlouhé, protože v rámci platebního styku musí být jedinečné.
Nejlepší je číslo skopirovat, ne opisovat, a vložit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]