Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Buďte samostatný, soběstačný a žijte si svůj vlastní život. Za mamkou pak můžete docházet jen na návštěvy, nebo jí vypomoci, když bude potřeba. Pokud u vás nefunguje domluva, uleví se třeba vám oběma.
Něco mi říká, že už jste tu psal. Pokud si to myslím dobře a je pravda co jste o své matce psal, tak za mne se rozhodně odstěhujte. Vaše matka je ještě relativně mladá a věřte, že věkem to bude ještě horší. Ona je manipulátorka a vy poddajný. Vemte nohy na ramena, osamostněte se a matce se věnujte jen tak, abyste z toho nebyl psychicky vyčerpanej.
Chápu, že je to těžký. Nebudu rozepisovat co jsem zažila já, ale někdy i ten první krok, kterej se vám nyní jeví jako bolestnej je ve finále to nejlepší co uděláte.
Ale je vám jasný, že to je jen psychický vydírání? Není to žádná stará nemohoucí babička. Jsem stejně stará jako vaše mamka, momentálně po operaci, plno věcí teď taky nemohu dělat, ale protože žiju sama, tak si musím poradit. A nejen teď. Musím si poradit i jindy. Viz třeba to otevírání sklenic. Prodávají se různý "udělátka" , který mi v tomto pomohou.
Prostě musím zatnout zuby a poradit si musím ve všech situacích. Ano, jsou věci u kterých pomoc potřebuji / např. jsem si koupila novou sedačku a i když mi bylo řečeno, že ji sama zvládnu smontovat, tak vzhledem k tomu, že vážila 110 kg, tak jsem to sama nedala a pozvala jsem si hodinovýho manžela / , ale vyhrnout rukávy, otevřít sklenici, přisunout si židli a sundat něco z výšky zvládne i mnohem starší a méně pohyblivá žena než je vaše padesátiletá matka.
Mám pocit, že ji neustále omlouváte. Jste dospělej chlap, měl byste myslet i na svoje zdraví a ne se pořád otáčet na to co vaše maminka... I já mám staré rodiče, když můžu, tak pomůžu, ale mám svůj život a nenchám se vydírat a omezovat.
Z toho co píšete mám opět dojem, že ji omlouváte.
Pane, vaše matka tu může být dalších 30 let. Vám bude téměř šedesát a budete se bít do hlavy, že vám kvůli vaši manipulativní matce protekl život mezi prsty. Nebudete mít vlastní rodinu, protože žádná žena nepřipustí, že je maminka na prvním místě. Další možnost je, že vám jednoho dne hrábne a vy uděláte to na co nyní jen myslíte. Taky tu v té době být nemusíte, protože se vám RS rozjede takovým způsobem, že to tělo nevydrží.
Už jste tu psal jednou, že vám to přerůstá přes hlavu. Kdo uteče, ten vyhraje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.