Nejste přihlášen/a.
5x
Žádná škola, žádné odborné vzdělávání není zbytečné. Je potřeba sny vyměnit za cíl a na dosažení se co nejodborněji připravovat.
doplněno 15.04.22 17:15:
Zapomněla jsem říci, že záleží na tom, co v životě chceš dělat. Jestli IT pro nějaký úřad, opravovat úřednicím jejich PC nebo vyvýjet hry nebo pracovat pro uskutečnění meziplanetárních letů, vyvíjení techniky pro lékařství a já vlastně ani netuším, jaké obory existují. Ale tuším, že jsou mimořádnéa úžasné.
2x
Tahle představa ve mě zůstávala poměrně dlouho a byla pro mě největší překážkou v dokončení školy, protože přece kdyby to bylo k něčemu, tak už to znám, škola mi nemůže nic dát.
Teprve zpětně vidím, jak moc jsem se v tom mýlil. A také teprve zpětně vidím ten obrovský rozdíl mezi "borci, kteří se to naučili sami, stačila jim střední škola a zájem" a "těmi, co sice mají titul, ale nic neumí" - a ten rozdíl obvykle nevyznívá ve prospěch těch borců bez titulu.
Takže co se mě týče, ne, IT škola není zbytečná. Naopak, kdybych na ni měl čas, tak se na ni zapíšu znovu, prostě proto, že teď už bych chápal, k čemu by mi všechny ty zbytečné teoretické předměty z počítačové minulosti byly, takže bych se je učil s jiným přístupem a měl z nich řádově větší přínos.
1x
0x
Největší problém je v tom, že si radši vyberou někoho, kdo má IT vzdělání.. Bohužel, říkám svoje zkušenosti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.