Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se netestuje na více nemocí

Od: jaj* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, asi měsíc mám rýmu, občas slabší někdy musím smrkat do trička ktery pak cestuje do pračky, protože kapesníky nestačí, a ještě se mi přidala bolest v krku a na plicích. Také jsem byla na testu na covid který mám negativní. Proč rovnou neudělali test na všechny nemoci a nezjistili co mi je? Aby mi pak mohli napsat antibiotika nebo něco aby mě to přešlo? To je jako by za mnou někdo přišel že ho bolí noha a já bych řekla to není zlomený tak to neřeš a ještě by mi to pojišťovna zaplatila. Mě přijde zajímavý že se něco takovýho vyplatí, kdysi jsem byla na testu tak tam byla paní v bílé pláštěnce, a teď tam byla v tričku s krátkým rukávem ani respirátor neměla. Na test sem šla jen abych pak mohla říct že sem pozitivní kdyby se mi přitížilo aby to někdo vůbec chtěl řešit.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

Protože by byly testy příliš drahé vzhledem k závažnosti nemoci. Jako samoplátce se nechte otestovat na co chcete. Ta vaše rýma může nakrásně být alergická a jelikož málokdy je rýma bakteriální, málokdy se léčí antibiotiky. Jen v případě, že člověk smrká zelené husté nudle, nasedla na sliznici i bakterie a pak jsou antibiotika vhodná. Předepisují se Bendovy kapky a ty se plně hradí.

Pokud na vysmrkání nestačí ani pánský plátěný kapesník, je lepší dětská látková plena.

Covid už nikoho nezajímá, krom hypochondrů, vyšinutých jedinců, nebo těch, kteří jsou napojeni na covid bysnys.

Mě nezajímal covid nikdy a byla doba, kdy se tu na poradně za to ukamenovávalo :-D. Válka to krásně zachránila a už po Covidu nikdo neštěkne :-D

Že tebe nezajímal neznamená, že neměl potenci ohrozit celé zdravotnictví. A on to udělal.

hkkbv
hodnocení

2x
A napadlo vás jít k doktorovi, když máte pocit, že by se to mělo řešit? Testy na "všechny nemoci" by se samozřejmě z veřejného pojištění nedaly proplacet. To by se musely velmi radikálně navýšit odvody na nemocenské pojištění, což by se vám asi těžko líbilo. Můžete si test na "všechny nemoci" (ať už tím myslíte cokoli) zaplatit jako samoplatce. Lékař vám na pojišťovnu udělá určitě minimálně test, jestli máte virovou nebo bakteriální nemoc (na tu by vám pak dal antibiotika).

hodnocení

1x

Když máš rýmu, tak proč by tě testovali na AIDS?

To jsou otázky. Jednak by se doba v laboratoři na výsledky rapidně prodloužila a ještě by nestíhali a potom výsledky by byli v 90% zbytečné vzhledem k předpokladu nemoci, což je rýma.

Pokud vyžaduješ, tak si komplet zaplať jako samoplátce a počítej i měsíc či dva, než se vzorky na některé testy nakultivují. Ony totiž bez kultivace nebudou za 5 minut po odběru. To je vidět, že se ptá úplný laik :-D

hodnocení

1x

Navstivit lekarov, zhruba v tomto poradi, az kym sa to nevyriesi :

vseobecny > ORL > alergo > psychiater

hodnocení

0x

Když máš měsíc rýmu, tak to neřešíš a nesnažíš se vyléčit sama.

Proč by potom ostatní včetně lékařů, se měli snažit zjistit co ti je?

Můžeš si sama koupit v lékárně CRP-test. Podle toho testu se dá rozpoznat, jestli je infekce bakteriální (na tu existují antibiotika) nebo jestli je virová (s tou si tělu musí poradit samo).

Když mi není dobře, tak prostě zalehnu do postele a třeba dva dny ležím. Když to nepomůže, tak musím jit k lékaři.

jaj*
hodnocení

Snažím se to vyléčit sama, nevím proč bych se nesnažila. Prostě to nemizí, když se každýmu platí věci ohledně covidu tak nevím v čem je tohle jiný. Používám stoptusin, mucosolvan, různý spreje do nosu, takový ty mentolový vůně do nosu používám, nemám nic zdarma protože to není covid. Nic nezabírá, a před tímto jsem na žádný takový nemoci netrpěla, ani alergie nemám, ty bych měla třeba minulý rok ale minulý rok mi nic nebylo. Jen je takový blbý v obchodě posmrkat 2 kapesníky, na doma beru co je po ruce a nachystaný na praní. Žádný další nemoci k tomu nemám, jen rýmu a zahleněný na plicích.
id
Vy jste teda odborník
Alergii nemám, protože vloni jsem jí neměla, uf. Alergii můžete dostat třeba až v 60ti letech, prostě kdykoliv.

hodnocení

0x

nevím ale mít měsíc rýmu,chodit do práce a nejít k lékaři? Měl-a byste zajít za praktikem at Vás vyšetří a pak pošl k opdborníkovi , dle toho co zjistí-třeba k alergologovi nebo na ORL a k tomu ještě asi na psychiatrii!

liska5
hodnocení

0x

Imunita sídlí převážně ve střevě, Chce to změnit stravu, omezit vše, kde je mléko, cukr a bílá mouka V jídelníčku má převažovat zelenina, ryby, ořechy, saláty, klíčky, ovoce, luštěniny, cereálie, kyselé zelí, česnek, zelená petržel, kroupy...A určitě vynechat průmyslově vyráběné potraviny s konzervanty, zahušťovadly a barvivy / salámy, paštiky, instantní polévky, chipsy., tvanlivé majonézové../. A víc pijte čistou vodu. Nalačno a mezi jídly. Přihřát, kápnout citron nebo trochu jablečného octa...Nosit v puse za zubama malčký kousíček česneku a vyměňovat ho. Rýma je pláč duše, zřejmě válčíte s nějakými starostmi.

Co si slibujete od toho, že Vám sdělí, jaké bacily tam máte? Ty máme skoro všichni! Podstatné je nevytvářet si pro ně podmínky, nedat jim šanci se přemnožit. Proto jíme zdravě, otužujeme se, sportujeme a snažíme se omezovat stres...

Doktor Vás vyšetří a podle příznaků stanoví, zda má smysl testovat. Třeba na boreliozu se testy tak drahé, že vám raději nasadí při podezdření antibiotika..Většinou nemá cenu rozpěstovávat nějaké výtěry. To je moc drahé a zbytečné. Prošel covid a já nebyla ani jednou na testu. Nechci. Marodům jsem se vyhnula a cítím se fit. A hlavně nechci brát žádné léky, protože každé mají vedlejší účinky a navíc jsou drahé.

Jestli nemáš teplotu, choď do lesa, nejlépe borového. Ten léčí rýmy.

hodnocení

0x

Kdyby se testovalo na více nemocí, tak by tu byla zase otázka, proč se testuje na více nemocí když mi nic není...

Ale moc se mi líbí: " Na test sem šla jen abych pak mohla říct že sem pozitivní kdyby se mi přitížilo aby to někdo vůbec chtěl řešit."
Nešla jsi tam, aby to někdo řešil, ale aby jsi to při pozitivním stavu neroznášela dál... Aby pozitivního člověka izolovali od ostatních!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]