Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz. Vlastním klávesy YAMAHA MOX 8 (Cenově kolem 40 tisíc) a hraju si pouze doma v obýváku ve sluchátkách. Nyní bych chtěl začít hrát bez sluchátek a koupit si k tomu nějaké reproduktory, co si koupit aby byl zvuk co nejkvalitnější? Zkoušel jsem připojit kombo co mám Roland KC-150, pak jsem zkoušel bedny od počítače Genius ale ani jednou ten zvuk nezní tak dobře jako ve sluchátkách.. poradte prosim co si koupit za reproduktury aby zvuk toho piana zněl tak dobře jako ve sluchátkách. Místo reprobeden koupit nějaké aktivní monitory studiové? A jak to připojit přes redukci z 3,5 na 6,5? Díky moc
Tohle je bezny problem.
Ale obvykle to neni problem nekvalitniho komba nebo monitoru, ale naopak spatnou volbou sluchatek (ne nekvalitnich, ale nevhodnych).
Co mas za sluchatka?
Bezna sluchatka pro poslech hudby jsou lazena na libivy zvuk - neco jako fotoaparaty v mobilech, ktere automaticky udelaji HDR, potlaci stiny, zaostri na oblicej, pridaji vibranci atd.
Zkratka te rozmazli a to co slysis neni to co mas slyset, ale to, co chce vyrobce sluchatek, aby si slysel.
Zatimco kvalitni monitory podaji plochy, detailni a nezkresleny zvuk. Neco jako RAW ze zrcadlovky. Zkratka takovy, jaky skutecne piano vydava.
Pokud chces zvuk zkreslit, aby si emuloval zvuk ze sluchatek, je potreba k monitorum poridit vhodny ekvalizer.
-
Dalsi rozdil, s kterym ale prilis neudelas je, ze sluchatka ti hraji pimo do usi, zatimco z reproduktoru se ti zvuk ruzne tristi po mistnosti. S timto rozdilem uz je ale horsi porizeni.
Mnohé je výše napsáno a tak jen přidám, že jsem rovněž řešil aby zvuk z nástrojů (zejména piana), byl co nejkvalitnější, přírozený akustickému zvuku v domácích podmínkách. Vyzkoušel jsem mnoho kombinací přes kombo a různé zesilovače až jsem se dopracoval k výsledku, který v daných domácích podmínkách splňuje moje očekávání. Můžu napsat, že poslech ve sluchátkách je sice kvalitní, ale poslech v prostoru je zcela jiná úroveň. Přikládám pro tazatele 3 fotky konečného řešení zvuku. Určitě tohle realizovat nebudete, ale jen pro ukázku s čím jsem navýsost spokojen. 3 samostatné okruhy mini stereo zesilovačů s reproduktory. Každý mohu nastavit nezávisle jednotlivě i celkově upravit zvuk+ další externí efekty (reverb, delay. bluesky, nightsky ) mix pult. Za sebe mohu říct, že lepší zvuk nejsem již schopen docílit. Má vše co od něj vyžaduji. Sluchátka používám jen okrajově pokud si nemohu hrát "živě". Repro na stojanech si můžu rozestavit dle potřeby repro u piana stabilní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.