Nejste přihlášen/a.
Ahojky lidicky, mam dotaz ohledne zmeskane navstevy pracaku.
Mela jsem tam vcera byt ale jelikoz mi do toho listku kvuli skoleni psali asi tri lidi a kazdej jinak a jine datum nacez ta posledni to tak nejak pokombinovala az jsem pochopila ze jsem tam mela byt vcera a nez az za mesic...
Zitra jim zavolam, momentalne jsem v rekvalifikacnim kurzu a nerada bych jim to chtela platit anebo byt vyhozena z pracaku, ted si opravdu nemuzu dovolit platit si pojistku natoz 15 tis. za kurz.
Zitra tam urcite zavolam, jen jeste nevim kam, uvidim jake vyhrabu tel. cislo.
Tusite nekdo co mi hrozi za postihy popripade jak se urednikum omluvit, jsem z toho nestastna 2x tolik protoze jak jsem se ptala kamaradek co mi jeste vsechno hrozi tak me z toho asi klepne, je to hruza, pomalu clovek urednika otravuje ac ho vlastne plati...jak mam jit na urady radeji bych si hodila masli, mam na ty uredniky silenou alergii ..v tomhle state je vse na hlavu.
Dekuji moc za odpovedi.Janina.
Paní, nepanikařte, pokud děláte rekvalifikaci, tak snad byste na schůzku ani nemohla, né? Protože ve stejnou hodinu se někde něco učíte. Zavolejte jim, že jestli máte přijít hned druhý den po rekvalifikaci, nebo jestli vám dají jiný termín... Ve smlouvě o rekv. máte přeci jasně napsáno, od kdy do kdy ji děláte. Žádný popel si sypat nemusíte. V případě, že byste sehnala práci, tak taky nemusíte nic platit a můžete přerušit rekval. Přeji vám, abyste se na to dnes dobře vyspala.
V případě nedodržení stanového termínu jednání na ÚP jste povina osobně nebo písemně oznámit do 8 kalendářních dnů důvod, proč jste se nemohla na schůzku dostavit.Jinak Vám hrozí vyřazení z evidence na dobu 6 měsíců.
Rozhodně tam ihned ráno zavolejte a sypejte si popel na hlavu.Telefon nemusíte nikde hrabat.Na návštěvní kartě by mělo být razítko a jméno vašeho zprostředkovatele.
Na průkazce z ÚP byste měla mít telefon na Vašeho zprostředkovatele. Upřímně, jediné, co by Vás zachránilo, by byla neschopenka. Jestli máte známého doktora, můžete to zkusit - může Vám ji vystavit až 3 dny zpětně.
Uvažte, že pokud jste v evidenci ÚP, jste "jakoby" zaměstnaná - aspoň z hlediska toho, že stát za Vás platí zdravotní a sociální pojištění, navíc Vám platí rekvalifikaci, a jediné, co se po Vás chce, je, abyste chodila na dohodnuté schůzky. Neberte to ode mě jako kázání, spíš jako vysvětlení postoje úřadu k tomu, když někdo svoje povinnosti neplní.
Jak naříkáte, že v tomhle státě je vše na hlavu a že si platíte úředníky a přitom máte pocit, že je otravujete... ale ve Vašem případě to nebyli úředníci, kdo udělal chybu. Jak jste vlastně přišla na to, že jste tam měla být dnes? Asi se to přece jenom z průkazky dalo vyčíst, že...
Dekuji za rychlou odpoved, je tam jmeno a telefon to staci, vubec jsem na tu titulni stranu nekoukala.
Co se tyce rakvalifikace, bylo spise neco v tom zpusobu...neber, nemusis ale budes mit problemy...asi tak nejak.
S doktorem mi to bohhuzel nevyjde a i kdyby tak to jsou dnes tri dny..chjo.
A jak jsem si nevsimla, bylo totak ze bylo napsano datum schuzky, potom prisla rekvalifikace a najednou dve navstevy UP po sobe a tri datumy na listku, tak to pani vzala a prepsala tak aby to bylo vjeden denm nicmene ji to najednou nevyhovovalo a tak to pripsala pod ta dataa presipkovala a rekla ze plati to prvni datum, a co dnes jsem na to prisla tak ze jsem davala do kupy ta A4 z kazde konzultace a tam jsem si vsimla toho data ona totiz byla jedna schuzka, druha schuzka uz me nenapadlo hledat treti datum nekolik radku zpet ktere navic napsano silenym pismem i kdyz bych se mohla s leckterym o citelnosti tech cisel hadat tak vim ze s touto pani ne neb ona sezrala asi vsechnu moudrost sveta...presne proto nemam rada uredniky...navic jak jsou tyhle velke vedra tak v noci spim hodinu mozna dve a pres den me z tepla chytaji zavrate a motanice hlavy..dedictvi po mamince i babicce..bohuzel..a ja uz nemam v hlave silu hlidat i ty datumy a zmatlo me to jak nebyli pod sebou coz se delo doposud..
Koukala jsem ted jeste do papiru a mela bych jim zaplatit cca 3O tis. za ten kurz..to uz bych se mohla rovnou odstehovat anebo si povesit smycku...
A co se tyce bince ve state, vite vsichni kolem co poctive pracovali jsou stale lepsimi lepsimi zakony na tom a hur a hur...zatimco ti nahore bydli ve vilach a jezdi ve velkych autech tak jsou ti dole kteri delaji za 9tis jsou radi...vsichni co snazili nejak podnikat sami na sebe posledni dobou krachuji a proc, protoze se neustale zvysuje dan kterou odvadi, najem atd...
A kdyz je na kazdem se uzivit tak aby se uzivil netusite co je ve mne nenavisti kdyz si na socilku prijede rodina cikanu v aute a jde si si pro davky na 18 deti ktere stejne litaji venku a bud kradou pravidelne kola nebo vybiraji sklepy a nic se nedeje...to me stve tak jako nic..jaktoze tmava zarve a papiry se ji nosi na podpis zatimco ja musim lit a nechavat si srat na hlavu od tech co maji stejne skol jako ja jen delaji na jistem fleku,...
Trosku se omlouvam nejak jsem se rozvasnila vybila zaroven..to jsem nechtela..
Snad se jen optam jaky si sypat popel na hlavu, me to v tech vedrech opravdu nemysli...
Dekuji ješste jednou za vase odpovedi...
Sypat si popel na hlavu, vyhazovat hlínu k nebi, válet se v popelu _ to vše bylo u primitivních národů výrazem smutku, bolesti, lítosti. Strach před smrtí velel člověku, aby se posypal popelem z oběti nebo hlínou z hrobu, aby se uchránil před duchem zemřelého. Člověk se za maskou z popelu a hlíny cítil bezpečně. A když v Sýrii utíkali pozůstali sednout si na hromadu popela před branou města, znovu to byl útěk a hledáni bezpečí před duchem mrtvého, který mohl sídlit v domě, kde předtím dotyčný žil.
Jiné národy, které neznaly strach před smrti, se naopak snažily s mrtvými spojit, dokonce se nechávaly popelem z mrtvého očkovat, aby přijaly jeho dobré vlastnosti. Takové zvyky jsou nám dnes cizí a
vzdálené.
Ve starozákonní době _ stejně jako v pohanské antice _ byl popel symbolem smutku a pokání. V tomto pojetí jej od svého začátku užívá i křesťanské společenství. Popel byl sypán na hlavu nejprve jenom veřejným hříšníkům, připraveným činit pokání. Když tato praxe ustala, začal se popelec udělovat i ostatním věřícím. Na synodě v Beneventu (1091) doporučuje papež Urban II. všem kostelům zvyk udělovat popelec. Je zajímavé, že bylo zvykem sypat popel na hlavu mužům, zatímco ženám se
popelem značil na čelo kříž.
Sypat si popel na hlavu tedy přeneseně znamená lítost, uznání své chyby.
Nezlobte se prosím, místo nadávání na úřad, úředníky, a mudrování, jste měla ihned běžet na ÚP, okamžitě se omluvit a řešit to s nimi. Nemusíte se na ně zlobit, když jsou tam hrozní, tak tak nechodte, nikdo vás přece nenutí. Také jsem byla na ÚP, jednou jsem si spletla den a přišla jsem o den později, vůbec nic mi neudělali, omluvila jsem se a bylo to. Vždyt jsou to taky jen lidi. Zítra zajděte za svou úřednicí, vysvětlete jí jak se to stalo a uvidíte bude to ok. Podruhé už by to ale nemuselo dobře skončit.
To se mi líbí. Vy žijete na úkor společnosti, ale tvrdíte, že živíte úředníka, vy si nejste schopna zapamatovat datum kontaktu, ale úředník je špatný, ve státě je vše na hlavu, kdežto vy máte pocit, že jste duševně zdravá, stát vám poskytne možnost zdarma si zvýšit kvalifikaci, ale vy jste tam nastoupila jen proto, abyste neměla problémy. Buďte si jista, že pokud byste pracovala v naší firmě, tak byste po podobných výlevech letěla na cestu po pěti minutách a ani dveře za sebou byste nestačila zavřít.
Pokud jde o váš problém, pak vám nic hrozit nemůže, neboť v době kontaktu jste byla řádně na rekvalifikaci. Nedovedu si představit, že by zprostředkovatelka upřednostnila nějaký kontakt před účastí na rekvalifikaci, kam vás ÚP vyslalo. Jiná věc je, že slušný a inteligentní člověk by vzal hned telefon, zprostředkovatelce se omluvil a situaci vysvětlil. Od vás se asi nic podobného očekávat nedá, takže zprostředkovatelka vás bere jaká jste a snaží se chováním vám přizpůsobit.
Rosenbergu, máte sice pravdu, ale jestli paní pracovala 30-35 let, a najednou je díky krizi na dlažbě, tak má vztek na všechno a na všechny. To pro vás zatím nemůže být k pochopení, pokud jste mladý. Ale když člověk stále dělá, neuvědomuje si věk, a pak najednou zjistí, že je konec... To mi věřte, to je k vzteku. Ta beznaděj, že vám 20, 30, 40, už nikdy nebude... Paní si určitě po vašem příspěvku uvědomila, že přepískla, a dnes to na ÚP urovná. A příště si dá pozor na jazyk...
stalo se mi něco podobného. Byla jsem s našima na dovolené na druhém konci republiky a až o víkendu si vzpomněla, že jsem měla být v pátek na pracovním úřadu. Jelikož jsme se v neděli vraceli, hned v pondělí ráno jsem naběhla na pracovní úřad a omluvila se, že jsem zapomněla. Úřednice pokývala hlavou, do papíru o schůzce zapsala, že jsem přišla sama, omluvila se a že jsem byla na dovolené. Řekla, že napoprvé se nic neděje. Takže klid, zajděte tam, slušně se omluvte a uvidíte, že Vás nezastřelí. Jak už zde někdo psal, jsou to také jenom lidi.
Z jakého důvodu má nezaměstnaný dovolenou? Ještě, že nepíšete "řádnou", to by se mnou asi seklo!
Dovolená je nezbytná. Víte co to je za dřinu, povalovat se doma za peníze čórnuté jiným třeba od roku 2002? Kdo si má při té dřině ještě pamatovat datum kontaktu na pracáku? A to si představte, že v případě nemoci neberete ani nemocenskou. To je hnus, zločin, hrůza, otrokářský řád.
Zbytečná jízlivost.Tazatelka myslela dovolenou jako že někam jela pryč z místa bydliště!Když by její pracujicí manžel dostal"řádnou" dovolenou a chtěl by jet se svoji rodinou na tu dovolenou co by tazatelka měla jako napsat?Ta dovolená je prostě zažitý termín když se někam na 14 dní jede mimo bydliště no.
Tak jsem tady zpet po trochu delsi dobe a chci jen poznamenat ze vse klaplo a pochopili to v ramci te rekvalifikace...
A co se tce rosenberga, majitl firmy umrel prevzal to jeho syn, opak otce a i kdyz byl dv roky klid a my si pomalu oddychli ze bude vse v pohode...koupil si synacek za bezici penize drahe sportovn auto a nejenze jsem nedostali vyplatu za dva mesice, firma krachla jak zadluzena, synacek v ramci soudu za setinu puvodni ceny odkoupil prostroje, objekt na novem pozemku a vesele podnika dale, se svym sportovnim autickem a my tupci co dojizdli za velke penize jsme v loji...
Neriakm ze za komunismu bylo lepe ale alespon se o lidech jako jee standa gross, LTO a podobne veci neslyselo, clovek se dostal aspon jednou za dva roky k mori... dalo se zit ac mizerne, dalo...
Dnes jsou vsechny nase podniky mocipany prodany a nasedne zavreny konkurenci, dalnice mme nejdrazsi ve znamem vesmiru...ono je toho plno, vzhledem k tomu ze nas media ani nicim jinym nekrmi...asi je to stale lepsi nez cist o tisicpadesatyemsestem srazu ksc a o plneni planu na 120 procent...
A kvuli tomu ze nerozumim ucetnictvi pobiram mizerne davky od statu ktery jsem zivila a dala mu s utrapami dva dalsi zivitele kteri maji horsi vyhlidky nez ja...dok
Kdyz jste takovy chytrak, muzete mi vysvetlit proc se mi najem za byt na ktery 50 let nikdo nesahl(zatepleni, trubky td) zvisil 25x...?
Protoze plat se mi 25x nezvysil..
jeste jednu dekuji vsem z rady, pokarani a povzbuzeni..at se vam dari a jste dobri na tomto stale hnusnejsim miste k zivotu..
No, tak sláva, hlavně, že to dobře dopadlo. Kaše se nejí nikdy, tak horká, jak se uvaří. PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.