Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s rodiči

Od: madison odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, chtěla bych se poradit mám s rodiči takový problém, už 3.roky jsem v pubertě a moji rodiče nerespektují to co mě trápí trpím často úzkostmi, rodiče mě pořád nechtějí doma nutí mě ať jdu ke kamarádovi/kamarádce a nebo ať jedu na tábor, nemám ráda moc lidí takže tam prostě jet nechci taťka mi občas dává pohlavky a máma se lehce naštve myslí si že se takhle chovám schválně ale já se v pubertě kolikrát nemohu ovládatJe to těžké...bojím se že mě nechtějí a nemají rádi když se chovám občas protivně. Poradíte mi prosím někdo?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

4x
Můžeš rodičům říct to, co píšeš sem na poradnu-že moc mezi lidi nemusíš. Rodiče ale většinou chtějí mít svůj čas na odpočinek a na věci, při kterých je lepší být nerušeni dětmi (intimnosti, pochopíš to až budeš mít své děti). Z nedostatku "intimností" může vzniknout u rodičů mrzutost a "odskáčeš" to ty. Mají tě rádi, jen občas každý potřebuje oddech. Doporučil bych jim wellness-pobyt na víkend, něco levnějšího, aby se alespoň trochu uvolnili od denních starostí. Pokud by si víkend mohla přečkat u babičky/dědy, tím líp, víc by si ten pobyt rodiče užili.

liska5
hodnocení

3x

To je právě to. Oní pro Tebe chtějí to, co považují za dobré. Nedřepět doma, ale pohyb a komunikaci s vrstevníky. Zažívat kamarádství, společné hry, sport. Chtějí pro Tebe, co je mladému puberťákovi přirozené. A Ty zatím sedíš doma, jako nemohoucí důchodkyně. Ale jednou půjdeš na střední školu, možná na vysokou s životem na koleji, a pak do zaměstnání. A ty takhle nebudeš nikde zvládat komunikaci, fungování v kolektivu, pokud se teď izoluješ. Zažila jsem chybné jednání rodičů, co odvezli děcko z tábora snad třetí den, že si nechce zvykat, že chce být raději sám doma. Ani si nerozbalil. věděl, že rodiče zlomí a oni ho "vysvobodí". 12 let mu bylo. Tak se adaptaci v novém prostředí nenaučí. Bude mít v životě problémy jednat s lidmi, vycházet s vrstevníky a pracovním kolektivem, a jednou i najít si partnera.

tak
hodnocení

1x

Puberta - věčné téma, ale i člověk v pubertě by se měl umět ovládat. a ne se chovat k rodičům protivně. Ne že vás nechtějí doma, ale chtějí vám pomoci, aby jste např. jak píšete, nedřepěla jenom doma, ale vyšla si i mezi kamarády. Podobný dotaz by sem mohli napsat i oni, že je třeba nemáte ráda, že jste na ně protivná. První krok je tedy na vás. Jinak jestli máte úzkosti, to je třeba obrátit se na lékaře, bude tak lépe vám i rodičům.

hodnocení

1x

Dobrý den. Já si myslím, že je to přesně naopak! Rodiče Tě rádi mají a záleží jim na Tobě. Nechtějí, abys seděla zalezlá doma a neměla jsi žádné kamarády.Oni dobře ví, že bys pak v dospělosti mohla mít třeba s lidmi problém. Proto choď s kamarádkami ven, popovídáš si, provětráš se a i ten tábor by Ti prospěl. Získala bys spoustu nových zážitků, kamarádů, byla by to pro Tebe příjemná změna. Naučíš se i lépe jednat s lidmi, naučíš se být i více přátelská a jak zapadnout do kolektivu atd. Zkus o tom popřemýšlet. Puberta je náročné období pro rodiče i pro děti, ale nakonec se to zvládne. Jen musíš chtít a snažit se pochopit i rodiče. Zkus být méně protivná, zapojuj se do pomoci v domácnosti a zlepšuj komunikaci s rodiči i okolím.

id
hodnocení

0x

Nevím kolik je ti let a nevím kdo ti naordinoval dlouhotrvající pubertu. Jen své nevhodné chodání schováváš za slovo PUBERTA. Trváli 3 rok,y je načase své chování změnit. Není to o tom, že tě rodiče nemají rádi, naopak. Pokud jsi pořád někde zalezlá, nežiješ reálný život.

Spíš by manka měla zde položit otázku - co s dcerou, která odmítá kontakt s lidmi a je dlouhodobě protivná.

hodnocení

0x

Rodiče nemusejí respektovat děti. Maminka a režisér mají vždycky pravdu. Jestli trpíš úzkostmi, tak je naprosto v pořádku, že tě nechtějí mít pořád doma a chtějí, abys měla kontakt s jinými lidmi. Co nejvíc jednej s lidmi naživo a telefonuj. Nepiš. Na tábor jeď. Je to hezky strávený kus prázdnin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]