Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmeškané podepsání růžového papíru

Od: jakell® odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

protože jsem únor promarodil, zmeškal jsem podepsání růžového papíru. Jakmile jsem se v březnu dostal do práce, účetní mi dala jen potvrzení o příjmech, abych si vyřídil daně.

Já se chci zeptat, jestli je něják možné ten růžový papír dodatečně podepsat? Případně, jestli se mi ty peníze, co se mi teď daní, budou po podání daňového přiznání příšti rok vráceny. Dělá mi to rozdíl 2500 kč každý měsíc.

Normálně bych to neřešil, ale jsem teď před změnou práce. Buď zůstanu, kde jsem a jen změním náplň práce (půjdu na jiné oddělení) nebo přejdu do úplně jiné firmy.

Děkuji!

doplněno 11.04.22 10:14:

Zapomněl jsem dodat, že mám jen 1 zaěstnání a žádné další příjmy.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Prohlášení poplatníka můžete podepsat kdykoli. Jen v případě, když ho nepodepíšete do 15.2.2022, tak přicházíte o uplatnění základní slevy na poplatníka za leden prostřednictvím zaměstnavatele. Mzdová účetní vám tedy správně dala potvrzení o příjmech, abyste si podal sám přiznání s uplatněním této části slevy.

11.04.22 13:56
hodnocení

Děkuji.

to potvrzení o příjmech není k uplatnění slevy na leden, ale aby měl tazatel možnost si sám podat daňové přiznání za loňský rok, pokud chce.

Kupte kafe a zajděte za mzdovou účetní. Ona vám s tím daňovým přiznáním pomůže (ale není to její povinnost)

@lesi2311 Tazatel nepíše za jaké období dostal potvrzení. Zpravidla se dává za minulý rok, takže nejspíš budete mít pravdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]