Nejste přihlášen/a.
Pracuji PO-Pá, 40 hodin, jen ranní. Víkendy nechodíme, občas je ale potřeba tak se jde na přesčas.
Moje otázka ale je, jak dlouho dopředu mi musí dát vědět vedoucí, že půjdu na přesčas o víkendu? Nemám příplatek za flexibilitu ani za pohotovost.
Druhá otázka zní, může mi např. V sobotu ráno zavolat vedoucí, ať jdu hned do práce, že to situace vyžaduje?
Třetí otázka zní, může mi vedoucí v sobotu zavolat ať jdu v neděli do práce?
Děkuji za rady.
7x
4x
Plán směn musíte znát 14 dní dopředu. Samozřejmě zase chápejte zaměstnavatele, když se mu něco po..., tak prostě někoho nasadit musí. U nás to je vyřešeno tak, že 48 hodin předem je určitý příplatek a pokud vás POŽÁDÁ 24 a méně hodin předem, tak ještě vyšší příplatek. Lidi jsou pak jinak ochotní, než když vám někdo něco neoprávněně nařídí.
2x
Tak přesně z tohoto důvodu mám dvě telefonní čísla. Když mám volnej víkend, tak automaticky to pracovní vypínám. X krát se mi předtím stalo, že mi volali ať dojdu. Vděk žádnej a příplatek směšnej, takže už na to kašlu.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.