Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek za psa na městě

Od: pagl odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
převzal jsem do péče mladého psa. Majitel měl bohužel špatný osud. Pes má 5 let. Má čip, to je jasný. Registrace čipu proběhla na dvou veterinárních webech, takže je v registru. Ale nebyl za těch 5 let hlášen na město tudíž ani nezaplatil ani jeden poplatek /daň za psa na městském úřadě.
Chci se zeptat zda se to ví? Běží tam nějaka pokuta s penálama? Nebo se to neví až do doby než se pes přihlásí na úřad. Pokud by stačila jen registrace čipu,a běžela by povinnost platit tak je to blbý. Budu to muset doplatit. Psa budu přepisovat na sebe. Chystáme se vycestovat.
Díky za odpověď

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

2x

Poplatek jde za majitelem.Vy budete platit až si psa přihlásíte.

hodnocení

2x
Proč byste měl doplácet za původního majitele? Nahlašte psa na obec k datu, kdy jste jej převzal do péče a zaplaťte poplatek. U poplatku za psa nikdo neztotožňuje psa podle čipu.
pagl
hodnocení

Poplatek za psa není ztotožňován podle čipu psa? Takže pokud nebyl v minulosti hlášen na městě tak tam ani žádný dluh teď není.. Protože o něm město neví!
Pokud je to tak jak píšete, že čip se nespojuje s poplatkem na psa na městě.
pagl
hodnocení

To je zajímavý jak to tady funguje :-D

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Od určitého dne přešel pes do vašeho vlastnictví, od tohoto dne za něj budete platit poplatek. Dřív vlastnil psa jiný majitel, a zda a jak za něj platil, není vaše věc. Vy budete platit za svého psa ode dne, kdy je váš. Ale měl byste mít od původního majitele, k přihlášení psa na měst. úřadě, minimálně očkovací průkaz, kde je nalepeno i číslo čipu. Ida

hodnocení

0x

Čipy, to je hodně velký nesmysl. Kdyby byl jeden registr a všichni v něm našli, pak by to mělo smysl. Ale registrů je spousta a když se najde nebo ztratí pes, nikdo nebude obvolávat stovky registrů a také na úřadě, nkde psa nahlásíte, nevědí, kde by měli čip hledat. je to hodně velký nesmysl! Stejně nezabrání špatnému zacházení v množírnách atd.

doplněno 11.04.22 08:23:

Uvědomila jsem si, že letos ještě nemám zaplaceno. Naptravím to co nejdříve. Našla jsem staré stvrzenky a na nich není nikde zmínka o čísle čipu.

pagl
hodnocení

Víte mi odpovědět na tohle? Děkuji
Poplatek za psa není ztotožňován podle čipu psa? Takže pokud nebyl v minulosti hlášen na městě tak tam ani žádný dluh teď není.. Protože o něm město neví!
Pokud je to tak jak píšete, že čip se nespojuje s poplatkem na psa na městě.
Zdroj: poradte.cz/...
Čip slouží momentálně především ke ztotožnění psa s Pet Passportem, takže zejména při cestě do zahraničí. Neexistence centrálního oficiálního registru je bohužel nedostatek.
Jinak k věci - u nás se pes v souvislosti s poplatkem neztotožňuje, ale i kdyby, stále to neznamená, že byste měl doplácet za původního majitele.

Páááni, teď jsem si uvědomila, že je duben a já letos nemám ještě za psa zaplaceno! Napravím to co nejdříve. Pohledala jsem staré strvrzenky a ani na jedné není žádná zmínka o číslu čipu.

hodnocení

0x
Město o psovi neví. Přihlášením jen budete platit poplatek. Pokud ho neprihlasite, město nic neví, leda že by vás kontrolovali strážníci, zda má známku, ale to nikdo nekontroluje. Čip s tím nemá co dělat, to je jiná kapitola, jak ještě více zpoplatnit psa a je to pro kontrolu veteriny. Strážníci žádné čtečky čipů nemají, takže když se pes ztratí, tak se ztratí. Strážníci ho na veterinu nepovezou, odvezou ho rovnou do útulku a tam taky čtečky nemají. Prostě byrokracie a za tu se platí.
re4zon
Az na prvni dve vety snuska nesmyslu. Ve vetsich mestech samozrejme ctecky cipu straznici maji a kazdy solidni utulek je ma taky, hledani cipu nebo tetovani a zadani do nekolika hlavnich registru je prvni vec co se v utulku provadi kdyz se najde jakykoliv pes.
S registraci u obce to souvisi pouze tak, ze se cip vetsinou uvadi pri prihlaseni, jinak je pravda ze pokud ho neprihlasim, tak o psovi nikdo nevi az do prvni nahodne kontroly.
I nás to mešťáci nemají, psy nekontroluji vůbec. Když nějakého najdou, jde hned do útulku. Tam čtečku čipů opět nemají. Kamarádka má útěkáře a vždy ví, kde ho najde, i když mešťáci to k ní mají blíž, dovezou ho do útulku. Tam zaplatí poplatek a bere si psa domů. Bohužel útulek zničilo tornádo, tak to má složitější, obvolava útulky v okruhu 30km, protože nikdy neví, kam ho odvezou a žádný z těch utulků čtečky nemá, takže nikdo neví, či ten pes je. A rovnou jí řekli, že i kdyby tu čtečku měli, nebudou majitele hledat, protože těch registrů jsou desítky. Navíc čipů a čteček je více druhů, nemusí být kompatibilní. Stát vymyslel volovinu, ale nedomyslel, navíc k tomu nedodal jeden společný registr. Synovec, městský policajt v jiném městě vůbec o čtečkách neví, nemají je, i když psy občas odchytavají. Musí je krmit, venčit a psa musí několik týdnů mít, kdyby se přihlásil majitel. Tuto informaci musí vyvěsit na nástěnce města.

pb®
hodnocení

0x
Nevím jak v ostatních městech, v Praze je u platby VS číslo čipu psa. Čtečky policie, útulek i veterina má. S registrem to je asi horší, nevím jestli existuje něco jako povinnost psa zaregistrovat a existuje jeden národní registr. Spíš to vypadá, že když majitel nechce a psa si sám nezadá, není pro orgány dohledatelný. A to je škoda.

Asi jak kde. Mám víc psů a na složence žádné číslo čipu není. Číslo čipu chtěli na městském úřadě, při přihlášení psů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]