Nejste přihlášen/a.
převzal jsem do péče mladého psa. Majitel měl bohužel špatný osud. Pes má 5 let. Má čip, to je jasný. Registrace čipu proběhla na dvou veterinárních webech, takže je v registru. Ale nebyl za těch 5 let hlášen na město tudíž ani nezaplatil ani jeden poplatek /daň za psa na městském úřadě.
Chci se zeptat zda se to ví? Běží tam nějaka pokuta s penálama? Nebo se to neví až do doby než se pes přihlásí na úřad. Pokud by stačila jen registrace čipu,a běžela by povinnost platit tak je to blbý. Budu to muset doplatit. Psa budu přepisovat na sebe. Chystáme se vycestovat.
Díky za odpověď
2x
1x
Zdravím. Od určitého dne přešel pes do vašeho vlastnictví, od tohoto dne za něj budete platit poplatek. Dřív vlastnil psa jiný majitel, a zda a jak za něj platil, není vaše věc. Vy budete platit za svého psa ode dne, kdy je váš. Ale měl byste mít od původního majitele, k přihlášení psa na měst. úřadě, minimálně očkovací průkaz, kde je nalepeno i číslo čipu. Ida
0x
Čipy, to je hodně velký nesmysl. Kdyby byl jeden registr a všichni v něm našli, pak by to mělo smysl. Ale registrů je spousta a když se najde nebo ztratí pes, nikdo nebude obvolávat stovky registrů a také na úřadě, nkde psa nahlásíte, nevědí, kde by měli čip hledat. je to hodně velký nesmysl! Stejně nezabrání špatnému zacházení v množírnách atd.
doplněno 11.04.22 08:23:
Uvědomila jsem si, že letos ještě nemám zaplaceno. Naptravím to co nejdříve. Našla jsem staré stvrzenky a na nich není nikde zmínka o čísle čipu.
Poplatek za psa není ztotožňován podle čipu psa? Takže pokud nebyl v minulosti hlášen na městě tak tam ani žádný dluh teď není.. Protože o něm město neví!
Pokud je to tak jak píšete, že čip se nespojuje s poplatkem na psa na městě.
Zdroj: poradte.cz/...
Jinak k věci - u nás se pes v souvislosti s poplatkem neztotožňuje, ale i kdyby, stále to neznamená, že byste měl doplácet za původního majitele.
0x
S registraci u obce to souvisi pouze tak, ze se cip vetsinou uvadi pri prihlaseni, jinak je pravda ze pokud ho neprihlasim, tak o psovi nikdo nevi az do prvni nahodne kontroly.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.