Dobry den, posledni dobou se mi casto stava, ze jdu vecer spat, ale nemuzu vubec usnout z hladu. Dam si normalne veceri, obcas treba po ni i neco maleho treba jogurt nebo ovoce. Jdu do postele najezena a necitim, ze bych mela hlad. Pak se snazim usnout a zacnu mit uplne takovy ten vlci hlad, vzdycky cekam, jestli to neprejde, ale stejne to dopadne tak, ze kolem půlnoci jdu do ledničky a musím se najíst. Děje se mi to teď tak 3x týdně, dříve se mi to nikdy nestávalo. Čím to může být?
Nepište Vás věk, takže pokud opravdu nefrologie, zajděte za obvodakem sdělte mi svůj problém a nechte si změřit krevní cukr jak dlouhý (za cca 4-8 týdnů zpět) tak i okamžitou hladinu na lačno, tedy rano. Toto se stává dosti často nemocným s diabetem!
45 kg? A jak jste prosím vysoká? Protože 45 kg pro dospělého člověka, a který by byl opravdu menšího vzrůstu, kolem 160 cm, by i tak bylo dost málo. Ale neříkám, že to není možné. Jenomže v tom případě klidně jezte na co máte chuť a třeba dvakrát za noc. Pokud si myslíte, že máte zdravotní problém, tak to nejlépe zjistí nějaký lékař.
Nedostatek pitného režimu? Místo nočního jídla vypijte velkou sklenici vody. Během dne pijete dostatečně? Nemyslím Colu, ani žádné jiné sladké humusy. Ty jsou plné cukru. Za další, co jíte, konkrétně. Pokud se stravujete převážně sacharidy a sladkými pochutinami,tak je tělo tzv. prázdné. Nemá žádné živiny, proto ten hlad.
marketz
Snidam vetsinou jogurt s müsli/pečivo se sunkou, ke svacine rohlík/houska buď namazane nebo s cottage a zeleninou, oběd v kantýně (takže většinou maso, omáčka, příloha) odpoledne třeba ovoce nebo nějaké sladké pečivo a večer smažená vajíčka/salát/těstoviny... Piju jen vodu, za den vypiju vic jak 2l
V kolik večeříte a v kolik jdete spát? Jestli jdete spát v půlnoci a večeříte v 6, pak bych taky měla hlad. Večeře má být 3-4 hodiny před usnutím. Já usínám okolo 23:00, večeřím mezi 19-20 hodinou. I když nemám hlad, natlačím do sebe mozzarellu a rajčata s půl plátkem žitného chleba. Jsou to bílkoviny na zasycení a pomalé trávení, vláknina, trocha pomalých sacharidů a olivový olej. Když bych se nenajedla, vím že by se dostavil hlad a hlavně mlsná mezi 21-22 a v tolik jíst už nechci. Jím co si určím já, ne co mi určí žaludek a chuťové buňky. Prostě vědomé stravování, obzvláště večer. Ráno a k obědu ať mě klidně honí mlsná, večer už ne.
marketz
Vecerim kolem 18-19 a obcas si potom vezmu jeste neco maleho. Chodim spat v 22h.
Při váze 43 kg, můžete klidně v noci jíst co chcete. Ledaže byste byla trpajzlík, a to určitě nejste. A čím to může být, tak to tady težko odhalíme. Ale je možné, že nejíte večer dostatečně a v noci Vás opravdu probudí hlad. Tak se najezte, když to máte takto nastavené a nevadí Vám to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.